Snijd de knoflook, gember, rode peper en sjalotten in stukjes, doe dit alvast in de keukenmachine.
Snijd het wit van het citroengras (alleen het wit) in dunne ringetjes. Maal dit vervolgens samen met alle andere ingrediënten voor de currypasta met een flinke scheut zonnebloemolie fijn in een keukenmachine of staafmixer met mengkom.
Voeg zoveel zonnebloemolie toe totdat je een mooie smeuïge pasta hebt. Breng op smaak met peper en zout en zet opzij totdat je het nodig hebt.
Curry
Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes van zo'n 2 bij 2 cm. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wokpan en bak hier de aardappelblokjes in bruin. Voeg de currypasta toe en bak mee op middelhoog vuur totdat de aardappel zacht is.
Snijd ondertussen de paddenstoelen in hapklare stukken. Ik houd zelf wel van wat structuur, dus ik snijd ze niet te klein. Bak de paddenstoelen samen met de peultjes een paar minuutjes mee met de aardappels.
Voeg daarna de kokosmelk, vissaus, limoensap, limoenblaadjes en bruine suiker toe. Roer alles goed door en laat zo'n 5 minuutjes pruttelen. Bestrooi met wat pinda's en Thais basilicum (naar smaak) en serveer met witte basmati rijst of zelfgebakken naanbrood.