Mix de eidooiers met de suiker tot een dik, bleek en luchtig mengsel. Wil je een mooie knalroze kleur? Voeg dan nu een paar druppels roze voedselkleurstof toe. Verwarm ondertussen de helft van de slagroom met de melk in een pannetje. Doe hier de zuurstok bij en blijf roeren totdat de zuurstok is opgelost. Breng het niet aan de kook!
Is de zuurstok opgelost? Giet dit mengsel dan (onder voortdurend kloppen) bij het bleke eimengsel. Roer goed door en doe het weer terug in het pannetje. Breng het tegen de kook aan en laat het in 10 tot 15 minuten inkoken tot een mooie roze dunne vla.
Doe de vla over in een kom, leg plasticfolie op de vla en laat het in de koelkast zo'n 30 tot 60 minuten afkoelen. Klop de rest van de slagroom stijf en schep dit met een spatel door het afgekoelde mengsel.
Gebruik je een ijsmachine? Doe het mengsel dan nu over in de ijsmachine en draai het in een half uurtje tot mooi roze roomijs, doe het daarna over in een grote diepvriesdoos en zet het in de diepvries. Gebruik je geen ijsmachine? Doe het ijsmengsel dan over in een grote diepvriesdoos en zet het in de diepvries. Roer het ieder half uur door met de garde zodat er geen ijskristallen vormen. Blijf dit doen totdat je mooi dik roomijs hebt.
Hak nog wat extra zuurstok in stukjes en roer dit door het ijs in. Bewaar eventueel ook nog wat om er overheen te strooien als je het serveert.