Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
Mix de boter met de suiker tot een luchtig mengsel. Mix er de monchou en het mespunt zout doorheen. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix deze door het botermengsel. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als het vorige ei volledig is opgenomen door het beslag.
Mix er nu het sap van 2 citroenen doorheen. Mix vervolgens het zelfrijzend bakmeel en maanzaad door het beslag. Vet een cakeblik in met boter en doe het beslag in het cakeblik.
Bak de cake in 50 tot 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Check of de cake gaar is door er een satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit? Dan is je cake gaar.
Laat de cake afkoelen. Leg vervolgens een theedoek over de cake, draai de cake om en stort 'm in de theedoek. Leg er vervolgens een bord onder en draai de cake weer om. Laat de cake volledig afkoelen voordat je de topping er op doet.
Monchou topping
Mix voor de monchou topping de monchou, roomboter, het sap van 1 citroen en poedersuiker tot een mooi glad mengsel. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, op die manier krijg je geen klontjes.
Strijk het monchou mengsel over de bovenkant van de cake totdat je een mooie evenredig verdeelde laag hebt. Strooi er nu nog wat maanzaad overheen.