Mix alle droge ingrediënten in een mengkom en giet er langzaam de natte ingrediënten bij. Mix met de standmixer (of kneed met de hand) in ongeveer 10 minuutjes tot een mooi soepel deeg. Dek af met een vochtige theedoek en laat in de mengkom ongeveer een uurtje rijzen totdat het deeg in hoeveelheid is verdubbeld.
Souvlaki
Snijd de schouderkarbonade van het bot af en snijd het vlees in blokjes. Maak de knoflook schoon en pers deze uit. Meng het vlees met de knoflook, de rasp van 1 citroen en het sap van een halve citroen (kan dezelfde citroen zijn), de oregano, olijfolie en zout en peper naar smaak. Dek dit af en zet in de koelkast.
Pitabroodjes bakken
Verdeel het deeg in 6 bolletjes en rol ze op een met bloem bebloemd aanrechtblad uit tot mooie platte rondjes. Prik de bovenkant lichtjes in met een vork. Bak ze in een hete pan met een beetje olijfolie ongeveer 2 minuten op de ene kant, draai ze om en bak nog zo'n minuutje op de andere kant. Doe dit totdat je alle pita's hebt gebakken. Houd ze warm onder een theedoek.
Souvlaki bakken
Rijg het vlees aan spiezen voordat je het op de barbecue of in de grillpan in zo'n 10 minuten gaar grillt. Haal het vlees van de spiezen. Vouw het pitabroodje dubbel en doe hier het vlees tussen. Serveer er eventueel wat yoghurt, knoflooksaus of tzatziki bij!