Bak het gehakt rul en maak ondertussen de sjalot en de knoflook schoon. Snipper deze en voeg toe aan het gehakt. Bak nu ook de kruiden, de bruine suiker en de sambal even mee. Laat het gehaktmengsel afkoelen. Als het gehakt afgekoeld is, kun je het nog wat fijner malen in de keukenmachine of foodprocessor. Ik heb dat wel gedaan, omdat de vulling in vlammetjes iets fijner hoort dan je gehaktmengsel nu waarschijnlijk is. Maal het gehaktmengsel fijn totdat je mooie fijne stukjes gehakt hebt. Laat vervolgens ook de loempiavellen ontdooien.
Vlammetjes vullen
Kluts het eitje in een kommetje en zorg dat je een kwastje klaar hebt liggen. Gebruik je grote loempiavellen, snijd ze dan in vieren. Als je kleintjes gebruikt, kun je 1 vel per vlammetje gebruiken. Leg het loempiavel op je aanrechtblad en schep een eetlepel van het gehaktbengsel in het midden. Bekwast het loempiavel (om het gehakt heen) met het gekluts eitje. Vouw nu 2 punten naar het midden en vouw één van de overige punten hier zoveel mogelijk overheen. Je hebt dan nog één punt over. Vouw deze zover mogelijk naar de andere kant zodat je een mooi rolletje hebt. Doe dit met alle loempiavellen totdat de vulling op is.
Vlammetjes invriezen
Waarschijnlijk wil je de vlammetjes pas later eten of serveren. Je kunt ze prima invriezen, wat hierbij wel belangrijk is, is dat de vlammetjes los van elkaar worden ingevroren, ze mogen elkaar dus niet aanraken. Zijn ze eenmaal bevroren, dan kun je ze wel gewoon bij elkaar in een zakje of bakje doen, dan plakken ze namelijk niet meer.
Vlammetjes frituren
Verwarm de frituurpan tot 180 graden. Frituur de vlammetjes in 3 tot 5 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Serveer met wat zoete chilisaus.