Kerf de drumsticks rondom in met een scherp met en kruid goed met peper en zout. Verhit de pindaolie (of arganolie) in een diepe stoofpan en braad de kip drumsticks rondom bruin.
Haal de kip uit de pan. Maak de ui schoon en snipper deze. Bak even kort in hetzelfde braadvet als de kip. Maak de knoflook en rode peper schoon, snipper deze ook en bak met de ui mee. Maak de gember schoon en rasp deze.
Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Bak deze ook eventjes mee met de ui. Voeg vervolgens de koriander, komijn, cayennepeper en de tomatenpuree toe en bak dit een minuutje mee.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes en voeg deze toe aan de pan. Roer alles even goed door. Voeg vervolgens de pindakaas toe en het sap van 1 limoen. Roer dit ook goed door.
Doe de kip terug in de pan en voeg zoveel kippenbouillon toe totdat de kip net onder staat. Laat dit ongeveer een half uurtje op laag vuur stoven met het deksel op de pan.
De laatste 10 minuten kun je het deksel van de pan halen zodat de saus wat kan indikken. Kook ondertussen de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer de curry met de rijst en bestrooi met wat verse koriander en gezouten pinda's.