Zet de glaasjes klaar en doe wat limoncello in een lage schaal of een diep bord. Breek de lange vingers zodat ze in de glaasjes passen, draai ze even snel door de limoncello en bedek de bodem van de glaasjes met de lange vingers. Doe dit totdat alle glaasjes een enkele bodem lange vingers heeft.
Splits de eieren, je hebt alleen de eidooiers nodig. Mix de eidooiers met de helft (50 gram) van de witte basterdsuiker tot een luchtig bleek mengsel dat in volume is verdrievoudigd. Mix daarna in een aparte kom de slagroom met de rest (50 gram) van de witte basterdsuiker half stijf. Roer de mascarpone los en doe deze bij de slagroom. Klop dit stijf.
Spatel het eidooier mengsel voorzichtig door de slagroom. Rasp hier de 2 citroenen boven en spatel alles nog eens door. Verdeel de helft van het mascarpone-slagroom-ei mengsel over de glaasjes. Maak dan weer een laagje van lange vingers, gedoopt in limoncello Verdeel vervolgens de rest van het mascarponemengsel over de glaasjes. Top af met wat lange vinger kruimels. Zet de tiramisu afgedekt in de koelkast en laag ongeveer 2 uurtjes opstijven.