Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water al dente.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan. Maak ondertussen de sjalotten schoon en snipper deze. Fruit de sjalotjes in de wokpan totdat ze net glazig zijn.
Maak de knoflook schoon en snijd deze in plakjes. Voeg toe aan de pan en bak ongeveer 1 minuutje mee.
Voeg vervolgens de gamba's toe en breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Bak totdat de gamba's net roze zijn.
Blus af met een scheutje witte wijn. Voeg vervolgens de kookroom en geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door totdat je een mooie dikke roomsaus hebt.
Rasp hier de schil van 1 citroen doorheen en roer nog eens door. Voeg vervolgens de spaghetti toe en roer door totdat de saus mooi aan de slierten spaghetti blijft hangen.
Topping
Garneer met geroosterde pijnboompitjes, extra geraspte Parmezaanse kaas, chiliflakes en verse peterselie.