Witte chocolade rozen ijs

Witte chocolade rozen ijs

Sinds ik een ijsmachine heb, vind ik het superleuk om zelf ijs te maken 🙂 Hoewel je niet per se een ijsmachine nodig hebt om ijs te maken, het maakt het er wel lekkerder en makkelijker op! Ik vind een ijsmachine zelf lekker makkelijk, maar je kunt dit ijs ook zonder ijsmachine maken. Dan moet je wel wat meer tijd hebben, want om je ijs heerlijk romig te krijgen, is het belangrijk dat je het ijs regelmatig doorroert. Je maakt dan de ijskristallen kapot waardoor je heerlijk zacht ijs krijgt. Het voordeel van een ijsmachine is, dat deze dat voor jou doet. Kost je dus een hoop minder tijd.

In dit recept maak ik ijs van witte chocolade, gecondenseerde melk en rozenextract (of rozenwater). Witte chocolade en roos gaan namelijk heel erg goed samen! Ik haalde de inspiratie voor dit ijs uit de heerlijke smaken van een ijssalon bij mij in de buurt (Intelligentia Ice). Zij maken de meest heerlijke en aparte smaakcombinaties. Mooi om daar zelf dus ook eens wat mee te doen 🙂

Ik denk dat dit ijs een mooie afsluiter van je maaltijd is 🙂 Iedereen wordt toch blij van ijs? En helemaal van dit heerlijke romige zelfgemaakte witte chocolade ijs! Ik zou het in ieder geval zo elke dag kunnen eten :p

Smakelijk!

Witte chocolade rozen ijs
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 2 stemmen

Witte chocolade rozen ijs

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Vriezen4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1 liter ijs
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el suiker
  • 500 ml slagroom
  • 200 gram gecondenseerde melk
  • 100 ml melk
  • rozenextract (of rozenwater)
  • 200 gram witte chocolade

Instructies

  • Mix de eidooiers samen met de vanillesuiker en suiker mooi bleek en luchtig. Verwarm ondertussen de gecondenseerde melk, gewone melk, de helft van de slagroom en een paar druppels rozenextract (of 1 el rozenwater).
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de eidooiers onder regelmatig roeren. Doe het vervolgens terug in de pan en laat het inkoken tot een soort vla substantie. Smelt de witte chocolade en roer dit door het ijsmengsel heen. Roer goed door elkaar. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het chocolade-ijsmengsel. Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze 50 tot 60 minuten laten draaien. Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.