Vitello tonnato tartufo van rosbief

Vitello tonnato tartufo van rosbief

Ik ben gek op alles wat met vitello tonnato te maken heeft! Dus naast de traditionele vitello tonnato, wil ik je ook graag kennis laten maken met deze variant met rosbief. Een soort kruising tussen een carpaccio en een vitello tonnato, maar dan dus met rosbief. Snap je ‘m nog? En omdat ik ook gek ben op truffel, pimpte ik de tonijnmayo met wat truffelolie. Dat past namelijk hartstikke goed bij de rosbief 🙂

Het perfecte begin van elke maaltijd! Maar met name een Italiaanse maaltijd of je kerstdiner 🙂 Of een ander (luxe) etentje voor vrienden misschien? Ben je op zoek naar een voorgerecht, dan is dit zeker een topper. Een topper waarmee je toch nog kunt verrassen. Je gasten kijken ernaar en verwachten misschien een simpele carpaccio. Maar vervolgens knalt je tonijnmayonaise in dit gerecht en zo van het bord af. Daar zit namelijk echt megaveel smaak in!

Dus.. Serveer ‘m met kerst of plan een volledig Italiaans etentje in met bijvoorbeeld deze bruschetta vooraf, een osso buco als hoofdgerecht en limoncello tiramisu als toetje.

Smakelijk 🙂

Vitello tonnato van rosbief met truffel en pijnboompitten
Pin recept Delen op Facebook
4 van 2 stemmen

Vitello tonnato van rosbief met truffel

Voorbereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 20 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Tonijnmayonaise

  • 1 blikje tonijn op olie
  • 6 ansjovisjes (op olie)
  • 1 eidooier
  • 1 el truffelolie
  • peper

Rosbief tonnato

  • 250 gram rosbief
  • rucola
  • 50 gram pijnboompitten
  • handjevol Parmezaanse kaas flakes
  • kapperappeltjes
  • zout en peper

Instructies

Tonijnmayonaise

  • Maal de tonijn met 2 el van de olie uit het blikje, de eidooier, de ansjovisjes, de truffelolie en wat peper fijn in de keukenmachine. Dit kun je eventueel al vantevoren doen. Rooster ook alvast de pijnboompitjes lichtbruin in een droge koekenpan.

Rosbief tonnato

  • Verdeel de rosbief over 4 borden. Verdeel hier ook de rucola, pijnboompitjes en parmezaanse kaas flakes overheen. Leg op ieder bord 3 of 4 kapperappels. Verdeel de tonijnmayonaise over de 4 borden en breng het geheel op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.