Vitello Tonnato spaghetti

Vitello Tonnato spaghetti

Sinds dat ik voor het eerst Vitello Tonnato op heb, ben ik fan. Die saus is zó goed. Heerlijk vol van smaak door de tonijn. En ik vind het stiekem nog lekkerder met wat ansjovisfilets er doorheen. Zo krijgt de saus namelijk een heerlijke ziltige smaak, die perfect past bij de tonijn. Niet zoals het volgens het Italiaanse recept hoort, maar wel superlekker!

Überhaupt denk ik dat de Italianen dit recept niet helemaal waarderen, aangezien het een eigen variant op de vitello tonnato is, verwerkt in een pastagerecht. Maarja het is toch zonde om die heerlijke saus alleen als voorgerecht te gebruiken?

Daarom deze supersnelle en makkelijke vitello tonnato spaghettie! De saus is megasimpel om te maken, gewoon hop alles in de keukenmachine. De saus meng je vervolgens met de spaghetti en de overige heerlijkheden van de vitello tonnato: kappers en parmezaanse kaas. En ik roer er graag wat rucola doorheen. Geeft het net wat extra pit. Heerlijk! en frisheid

Smakelijk 😉

Vitello Tonnato spaghetti
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Vitello Tonnato spaghetti

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Vitello Tonnato saus

  • 2 blikjes tonijn op olijfolie à 145 gram per stuk
  • 1 blikje ansjovis op olijfolie à 46 gram per stuk
  • 2 eidooiers
  • 100 ml (slag)room
  • peper

Spaghetti

  • 350 gram spaghetti
  • 250 gram fricandeau (vleeswaren)
  • 50 gram rucola
  • 3 el kappertjes
  • parmezaanse kaasflakes naar smaak

Instructies

  • Mix de tonijn en ansjovis (beiden met de olie), met de eidooiers en de room tot een gladde saus in de keukenmachine. Breng op smaak met peper. Zout is niet nodig doordat de ansjovis al een heerlijke zoute smaak aan de saus geeft. Zet de saus opzij totdat je deze nodig hebt.
  • Kook de spaghetti in ruim gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking. Snijd ondertussen de fricandeau in stukjes. Meng de spaghetti met de saus, fricandeau, rucola en de kappertjes. Bestrooi met de Parmezaanse kaasflakes en nog wat extra peper. En klaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.