Vanille roomijs

Vanille roomijs

IJs maken is leuk, lekker en kan wat mij betreft het hele jaar door! Want ijs is toch niet alleen maar lekker in de zomer? Ik maakte laatst dit heerlijke vanille roomijs. En voor een smaak die eigenlijk zo simpel is als vanille roomijs, is het wel belangrijk dat je goede producten gebruikt, en dan met name de vanille natuurlijk!

Daarom gebruik ik sowieso vanillestokjes in het ijs. En het liefst de beste en meest verse die je kunt krijgen. In de supermarkt bijvoorbeeld zie je waarschijnlijk vanillestokjes liggen met nog best een groot prijsverschil. Ga asjeblieft niet voor de goedkoopste, deze zijn vaak droog en geven maar weinig echte vanillesmaak af. Ga liever voor de duurdere, grotere en dikkere vanillestokjes. Ook draagt een lichtdichte verpakking bij aan de kwaliteit van de vanille. Vanillestokjes blijven namelijk het beste in het donker.

Ik gebruikte deze keer de vanillestokjes van KoRo. Die een heerlijke vanillesmaak afgaven aan mijn vanille roomijs. Echt de perfecte afsluiten van elke maaltijd! Super lekker, een intense vanille smaak en heerlijk romig!

Omdat vanille best wel duur is, koop ik er graag meerdere tegelijk. Dan betaal je in 1 keer wat meer, maar per stokje toch minder. Bij KoRo krijg je met EVIEKOOKT5 korting op je bestelling, scheelt toch weer wat 🙂

Smakelijk!

Vanille ijs: Zelfgemaakt vanille ijs
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Vanille roomijs

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Vriezen:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter ijs
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (aanbevolen)

Ingrediënten

  • 6 eidooiers
  • 150 gram suiker
  • 2 vanillestokjes
  • 500 ml slagroom
  • 200 ml volle melk

Instructies

  • Mix de eidooiers samen met de vanillesuiker en suiker mooi bleek en luchtig, zet dit opzij.
  • Schraap het merg uit de vanillestokjes en verwarm het merg en de stokjes samen met de melk en de helft van de slagroom tot net tegen de kook aan, draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de eidooiers onder regelmatig roeren. Doe het vervolgens terug in de pan en laat het op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie.
  • Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
  • Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze 50 tot 60 minuten laten draaien.
  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.