Valentijnskoekjes: Pink velvet cookies

Valentijnskoekjes: Pink velvet cookies

Eigenlijk doe ik zelf al jaren niks op Valentijnsdag.. Vroeger vond ik dat nog leuk (toen ik 16 was en net een vriendje had :p), tegenwoordig zie ik het vooral voor wat het is: een super commercieel gebeuren dat is overgewaaid uit Amerika.

Maar toch, toen ik het idee voor roze koekjes bij iemand voorbij zag komen, kon ik het niet laten om dit toch zelf ook te maken.. Gewoon omdat het er zo mooi uit zag en omdat koekjes gewoon altijd een goed idee zijn :p Het zijn een soort pink velvet koekjes, maar niet helemaal. Ze zijn gevuld met een vulling van roomkaas frosting, zoals een red velvet koekje. Maar er zit geen cacao in, eigenlijk alleen maar omdat dat de kleur niet echt ten goede kwam. Vind je rode ipv roze koekjes niet erg? Dan kun je er een eetlepel cacao doorheen doen. Maar in dit recept heb ik de cacao gecompenseerd met de stukjes melkchocolade er doorheen: ook erg lekker 🙂

Dus zoek je iets leuks om te maken voor deze valentijnsdag? Of gewoon omdat je van roze houdt :p Dan kun je zeker vooruit met deze heerlijke koeken! Al is het alleen maar omdat ze zo megaleuk zijn!

Smakelijk 🙂

Valentijnskoekjes: Pink velvet cookie met cream cheese vulling
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Valentijnskoekjes: Pink velvet cookies

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Koekjes

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • mespunt roze kleurpasta
  • 380 gram bloem
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram witte chocolade

Vulling

  • 100 gram monchou roomkaas
  • 50 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

Koekjes

  • Maak het koekjesdeeg door de roomboter met de witte basterdsuiker en de kristalsuiker in een kom luchtig te kloppen met de mixer.
  • Voeg vervolgens de eieren 1 voor 1 toe en mix nog eventjes door totdat je een mooie smeuïge en luchtige massa hebt.
  • Mix hier ook de roze kleurstof en het vanille extract doorheen.
  • Meng in een aparte kom de bloem, het mespunt zout en het bakpoeder en zeef dit vervolgens boven het botermengsel.
  • Roer met een houten lepel tot een mooi dik deeg. Hak de chocolade in stukjes en roer dit door het deeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven voor op 220 graden.
  • Bak de koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.

Vulling

  • Maak alvast de vulling: klop de monchou met de boter met de mixer tot een luchtige massa. Mix er vervolgens langzaam de poedersuiker en het vanille extract doorheen. Doe de vulling in een spuitzak en zet dit klaar.
  • Als de koekjes klaar zijn, haal je ze uit de oven en ga je ze ook meteen vullen.
  • Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat krimpen.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster.
  • Strooi eventueel wat hartjes op elk koekje: in het midden (waar je de vulling nog wat uitsteekt) Laat de koekjes volledig afkoelen in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.