Tomatensoep met gebakken gnocchi

Tomatensoep met gebakken gnocchi

Ik ben eigenlijk niet zo fan van tomatensoep, omdat ik het vaak nogal saai vind. Dus maakte ik een niet-saaie tomatensoep! Met gebakken gnocchi, parmezaanse kaas en pijnboompitjes. Als je nog nooit gnocchi hebt gebakken, dan raad ik je dat sowieso aan.

Je krijgt dan namelijk zo’n heerlijk krokante aardappelkussentjes die van binnen nog lekker zacht zijn. Maar vanbuiten dus heerlijk krokant! Echt heel erg lekker. En zo door de soep, pimp je er echt je soep mee. Geen sprake van saaie tomatensoep hier 🙂

Voor een goede tomatensoep vind ik het overigens essentieel dat je de groenten van tevoren roostert, je krijgt en dan namelijk veel meer smaak uit. Ook voegde ik cherrytomaatjes toe, daar wordt de soep nog ietsjes zoeter van. Samen met de zoutige parmezaanse kaas en de krokante gnocchi zet je zo echt een lekker en vooral niet-saai tomatensoepje op tafel!

Geniet ervan 🙂

Tomatensoep met gebakken gnocchi
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tomatensoep met gebakken gnocchi

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Ingrediënten

  • 750 gram romatomaten
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout

Topping

  • klontje boter
  • 200 gram gnocchi
  • handjevol pijnboompitjes
  • verse oregano en/of basilicum
  • geraspte parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Halveer de romatomaten en doe deze in een ovenschaal. Maak de ui schoon en snijd deze in stukjes. Leg deze ook in de ovenschaal.
  • Maak de knoflook schoon en leg de teentjes knoflook ook in de ovenschaal. Doe er vervolgens nog de cherrytomaatjes bij.
  • Besprenkel met wat olijfolie en strooi er flink wat zout en peper overheen.
  • Rooster de groenten zo'n 20 minuutjes in de oven of totdat de ui net donkere randjes begint te krijgen.

Gnocchi en pijnboompitjes

  • Kook de gnocchi volgens de bereidingswijze op de verpakking in ruim gezouten water. Ze zijn in principe goed als ze boven komen drijven.
  • Verhit een klontje boter in een ruime pan en bak hier de gnocchi mooi krokant en bruin in.
  • Rooster ook alvast de pijnboompitjes in een droge koekenpan

Tomatensoep

  • Doe de groenten over in een soeppan en voeg zoveel kokend water toe totdat alles net onder staat (ongeveer een halve liter).
  • Doe er wat blaadjes verse oregano en basilicum bij.
  • Pureer de soep met de staafmixer en breng op smaak met peper, zout en parmezaanse kaas.
  • Verdeel de soep over 4 kommen. Leg hier de gebakken gnocchi, pijnboompitjes en wat verse oregano/basilicum op. Rasp er wat verse parmezaanse kaas overheen.
  • Lekker met een stokbroodje erbij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.