Tempura zeewier nacho’s met Koreaanse kip

Tempura zeewier nacho’s met Koreaanse kip

Ken jij de zeewiersnacks van Taokaenoi al? Ik eerst ook niet, maar toen ik de tempura zeewiersnacks proefde, was ik om! Ze zijn al heerlijk als tussendoortje (een keer wat anders dan chips), maar je kunt er ook heerlijke gerechten mee maken. Dus besloot ik een mooie samenwerking met Taokaenoi aan te gaan en maakte ik deze heerlijke tempura zeewier nacho’s met een Koreaanse twist. Ondanks dat de zeewiersnacks van origine Thais zijn, past deze combinatie heel erg goed.

Heerlijke krokante zeewiersnacks (een soort kruising tussen kroepoek en chips), met een topping van pulled chicken in een sticky Koreaans sausje, met gesmolten mozzarella én een Aziatische crème fraîche dip. En dit klinkt misschien als een gekke combi, maar dat is het zeer zeker niet!

Zelfs manlief vond het lekker, en die was niet eens echt fan van de zeewiersnacks (dat noem ik nou een mooi resultaat!). Geloof mij dus als ik zeg dat je dit wil proberen! Je koopt de Taokaenoi zeewiersnacks bij de meeste Aziatische supermarkten, de Sligro of de Hanos! Of natuurlijk lekker makkelijk online 🙂

Laat me vooral weten wat je van dit recept vond! Vind ik leuk om te horen 🙂 Zeker bij dit soort experimentele recepten!

Smakelijk.

Koreaanse 'nacho's' van zeewierchips van Taokaenoi
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Tempura zeewier nacho’s met Koreaanse kip

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Pulled chicken

  • 350 gram kippendijen
  • 1 liter kippenbouillon
  • 200 ml shaoxing Chinese rijstwijn

Saus

  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 el donkere sojasaus
  • 2 el appelazijn
  • 1 el gochujang
  • 3 el honing
  • 1 el sesamolie

Crème fraíche dip

  • 200 ml crème fraîche
  • 1 tl gochujang
  • 1 el donkere sojasaus

Koreaanse 'nacho's'

Instructies

  • Breng de kippenbouillon met de Chinese rijstwijn aan de kook en kook hier de kippendijen zo'n 15 minuutjes in.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden, op de grillstand.
  • Snijd alvast de lente uitjes in ringetjes en zet opzij.

Saus

  • Doe ondertussen alle ingrediënten voor de saus in een pannetje en kook in tot een mooie dikke sticky saus.

Crème fraîche saus

  • Meng ook alvast de crème fraîche met de gochujang en de donkere sojasaus en roer goed door elkaar. Zet opzij.

Pulled chicken

  • Laat de kip afkoelen (of niet, als je vuurvaste handen hebt) en trek de kip in reepjes uit elkaar en meng de pulled chicken met de saus.

Koreaanse 'nacho's'

  • Doe de Taokaenoi tempura zeewierchips in een mooie ovenschaal en verdeel hier de kip overheen.
  • Verdeel hier vervolgens wat geraspte mozzarella overheen en zet de nacho's in de oven totdat de kaas is gesmolten (zal niet langer dan 5 minuten zijn).
  • Schep in het midden een mooie dot crème fraîche. Strooi er vervolgens de lente uitjes, sesamzaadjes en Koreaanse chili flakes overheen.

Notities

Tip! Houd je van spicy? Dan kun je wat extra gochujang als topping op de nacho’s doen én natuurlijk de Taokaenoi spicy tempura chips gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.