Sriracha noodles met gamba’s en spek

Sriracha noodles met gamba’s en spek

Noodles zijn eigenlijk altijd wel top, zeker met een gebakken eitje er op! Deze keer maakte ik een heerlijke spicy variant. Met sriracha chilisaus! Waardoor de noodles echt goed pittig worden. Let daar dus wel op 🙂 Houd je niet zo van pittig eten? Dan kun je dit recept misschien beter overslaan, of de hoeveelheid sriracha flink verminderen 😉

Verder breng ik de noodles nog op smaak met maple syrup, limoensap en donkere sojasaus. Zodat je de heerlijke combi van zoet, zout en zuur krijgt. Mét een goede spicy punch 🙂 Ik gebruikte deze keer weer een keer dunne noodles, maar ik twijfelde heel erg of ik dit gerecht niet met udon noodles zou maken, leek me namelijk ook heel erg lekker!

Eigenlijk gebruik ik altijd óf de dunne woknoodles van Yum Yum (dat zijn gewoon de lekkerste) of de dikste udon noodles die ik op dat moment kan vinden. Da’s in de toko bijvoorbeeld anders dan in de Albert Heijn. Maar deze vind ik altijd wel goed!

Geniet ervan 🙂

Sriracha noodles met gamba's, spek en een gebakken eitje
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Sriracha noodles met gamba’s en spek

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram speklappen
  • peper en zout
  • scheutje zonnebloemolie
  • 2 rode uien
  • 6 teentjes knoflook
  • stukje gember van ongeveer 1,5 cm
  • 4 lente uitjes
  • 300 gram gamba's
  • 2 eieren
  • 1 el sesamolie
  • 2 el sriracha chilisaus
  • 2 el maple syrup (esdoorn siroop)
  • 2 el limoensap
  • 3 el donkere sojasaus
  • 3 verpakkingen Yum Yum wok noodles 3x 62,5 gram
  • gezouten pinda's garnering
  • 4 eieren

Instructies

  • Snijd de speklapjes in reepjes en verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Bak hier de speklampjes in rondom bruin.
  • Maak de uien schoon en snijd deze in ringen. Voeg toe aan de speklapjes in de pan en bak lichtbruin.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg dit toe aan de pan en bak 2 minuten mee. Maak de gember schoon en rasp deze. Voeg ook toe en bak nog 1 minuutje.
  • Snijd de lente uitjes in ringetjes en bak ook 1 minuut mee. Schuif alles opzij (zodat je één helft van de pan vrij hebt) en breek 2 eitjes in de pan. Bak deze tot roerei en roer door de rest heen. Voeg dan de gamba's toe en bak deze totdat ze lichtroze zijn.
  • Voeg dan de sesamolie, sriracha, maple syrup, limoensap en donkere sojasaus toe en roer alles goed door elkaar.
  • Bereid de noodles zoals aangegeven op de verpakking en roer deze door de overige ingrediënten in de pan heen.
  • Bak 4 eitjes in een aparte pan. Serveer de noodles met een gebakken eitje en bestrooi met wat pinda's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.