Speculoos koekjes

Speculoos koekjes

Ik ben nog steeds lekker aan het experimenteren met verschillende soorten en smaken koekjes en laat me graag inspireren door alle soorten koekjes en andere gevulde zoetigheden die ik hier en daar tegenkom. Zo zijn ook deze heerlijke speculoos koekjes tot stand gekomen! Gewone simpele dikke koekjes met een vulling van speculoos stukjes, stukjes lotus speculoos koekjes erdoor en een half koekje bovenop geplakt.

Natuurlijk zijn speculoosjes al koekjes, maar op deze manier maak je speculoos koekjes nog specialer! Je vult ze namelijk met een heerlijke smeuïge speculoospasta en de stukjes speculoos koekjes. Ik koos er bij deze koekjes voor om de speculoos pasta zonder crunchy stukjes te gebruiken. Maar je kunt natuurlijk ook de speculoos pasta met stukjes gebruiken. Let dan wel op dat de spuitmond van je spuitzak groot genoeg is. De crunchy stukjes in de speculoos pasta moeten er natuurlijk wel doorheen passen!

Ben je ook benieuwd naar deze heerlijke koekjes? Ik vind ze zeker een aanrader! Ga je ze maken of heb je ze gemaakt? Laat het me vooral even weten door me te taggen op Instagram of een reactie onder het recept achter te laten. Vind ik leuk 🙂

Smakelijk!

Speculoos koekjes met speculoos vulling
Pin recept Delen op Facebook
4.53 van 17 stemmen

Speculoos koekjes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten boter op kamertemperatuur
  • 150 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • mespunt zout
  • 300 gram bloem
  • 0,5 pot speculoos pasta
  • 1 pak lotus speculoos koekjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden en zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Snijd de roomboter in blokjes en mix dit met de basterdsuiker luchtig. Voeg vervolgens 1 voor 1 de eieren toe en mix tot een luchtig geheel.
  • Mix in een andere kom de maizena, het bakpoeder, de bakingsoda, mespunt zout en de bloem goed door elkaar. Roer dit vervolgens met een spatel of houten lepel door het ei-suiker mengsel tot een stevig beslag. Houd minstens 6 speculoos koekjes achter en hak de rest van de speculoos koekjes grof en roer door het koekjesdeeg.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een ijsschep 12 bollen van het beslag en leg dit op de bakplaat Bak de koekjes vervolgens 10 minuten in de voorverwarmde oven. Let op dat als je kleinere koekjes maakt, je ze ook korter bakt.

Koekjes vullen

  • Als de koekjes (na 10 minuten) klaar zijn, haal je ze uit de oven. Je gaat ze nu ook meteen vullen. Doe de helft van de pot speculoos overin een spuitzak. Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat 'krimpen'. Breek een speculoos koekje doormidden en 'plak' dit bovenop het koekje.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.