Spareribs fajita’s met verse groenten

Spareribs fajita’s met verse groenten

De Tex Mex keuken is denk ik wel één van de lekkerste en meest smaakvolle keukens die er is. Een keuken waar ik dan ook regelmatig inspiratie uit haal 🙂 Dus toen Santa Maria vroeg of ik met hun Verrasbox aan de slag wilde, hoefde ik niet lang na te denken. Natuurlijk wilde ik dat! Met dit leuke, kleurrijke recept laat ik zien dat je juist met simpele ingrediënten iets super verrassends en lekkers kan maken.

Ik heb laatst al een keer voor het eerst zelf spareribs gemaakt en dat beviel me zo goed, dat ik dat deze keer nog maar eens ging doen. Maar dan helemaal Tex Mex stijl natuurlijk! Dus spareribs met fajitakruiden, Mexicaans bier en lekker verse groenten. En geloof me, dat is echt een geniale combi! De spareribs zijn namelijk zoet, pittig, zout en super smaakvol! En ze combineren perfect met de groenten die je puur-natuur houdt.

Ja, het duurt even om dit recept te maken. Maar het merendeel van de tijd, kun je gewoon in de tuin chillen met wat nachochips met een lekkere salsa of guacamole en een koud Mexicaans biertje natuurlijk. Om helemaal in Tex Mex stijl te blijven 🙂 Zo heb ik mijn wachttijd in ieder geval doorgebracht en dat was een erg goed idee haha! Een paar uurtjes later zijn je spareribs namelijk botermals en klaar om van het botje af te vallen 🙂

WINACTIE GESLOTEN – Wil jij nou ook met deze heerlijke Verrasbox van Santa Maria aan de slag? Ga dan snel naar mijn Instagram om te kijken hoe jij een Santa Maria Verrasbox kan winnen. Ik mag namelijk niet 1, maar 5! van deze leuke pakketten weggeven. En besluit je nou met dit recept aan de slag te gaan? Dan kun je iemand ook echt verrassen! Ik maakte deze sparerib fajita’s namelijk voor een goede vriend van me die een tijdje in Mexico is geweest en zelfs hij vond dit verrassend, heerlijk en écht Tex Mex!

Smakelijk 🙂

Sparerib fajita's met verse groenten
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Spareribs fajita's met verse groenten

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 2 uur
Marineren:1 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1,5 - 2 kg spareribs

Kruidenrub

  • 1 zakje Fajita Seasoning Mix van Santa Maria
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder

Sparerib fajita's

  • 1 flesje Mexicaans bier naar keuze
  • 8 Santa Maria Tortilla's (1 pak)
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 komkommer
  • 2 avocado's
  • 2 maiskolven

Instructies

Kruidenrub

  • Meng alle ingrediënten voor de kruidenrub door elkaar en wrijf hier de spareribs aan alle kanten mee in. Laat dit een half uurtje tot een uurtje intrekken. Ondertussen kun je de groenten alvast snijden en de mais grillen.
  • Zet de grill van je oven aan op de heetste stand en smeer de mais in met zonnebloemolie. Grill de mais bovenin de oven (ongeveer een kwartiertje) rondom bruin. Dit is afhankelijk van je oven, houd dus goed in de gaten dat je mais niet aanbrandt! Snijd de komkommer en de paprika in reepjes en doe in kommetjes. Je kunt de avocado ook alvast in plakjes snijden. Sprenkel hier dan wel wat limoensap overheen zodat de avocado niet bruin wordt, en dek het af. Snijd de maiskorrels van de kolven af en doe deze ook in een bakje.

Spareribs

  • Verlaag de oventemperatuur naar 150 graden. Doe de spareribs in een ovenschaal, schenk hier het bier bij en dek goed af met aluminiumfolie zodat het bier niet kan verdampen. Zet de spareribs anderhalf tot 2 uur in de oven. Na anderhalf uur kun je kijken of je al een botje uit het vlees kan trekken, dan zijn je spareribs goed! Zo niet, laat ze dan nog een half uurtje in de oven staan.
  • Giet de vloeibare marinade uit de ovenschaal in een steelpannetje en kook in ongeveer een kwartiertje in tot een mooie dikke barbecuesaus. Trek ondertussen het sparerib vlees van het bot af en snijd het in stukjes. Meng de saus door het vlees, zodat het vlees mooi rondom bedekt is.

Fajita's

  • Maak de fajita's door de fajita's te beleggen met een bergje vlees, leg er dan wat van elk soort van de groenten op en vouw de fajita dicht. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.