Spaghetti met olijvenpesto en gerookte kip

Spaghetti met olijvenpesto en gerookte kip

Ik ben dol op pesto en ik vind dat pesto zich perfect leent om eens mooi te experimenteren. Daarom wilde ik eens een pasta met groene olijvenpesto proberen. Net anders dan een gewone groene pesto, met andere smaken, maar ook heel erg lekker!

Ik vind het namelijk een heel lekker gerecht geworden. Lekker simpel, maar wel vol van smaak. Afhankelijk van de kwaliteit van de olijven die je koopt, kan de pesto wel wat zouter uitvallen. Proef tijdens het maken van de pesto dan ook altijd tussendoor of dat je de smaken goed vindt. Ik vind dat er namelijk zoveel verschil zit in de smaak van groene olijven.

Zelfgemaakte pesto maak je het beste in de keukenmachine of in een mengkom met een staafmixer. Zorg er wel voor dat je pesto niet te fijn wordt, dat is ook zonde. Daarom is een pulsknop van een keukenmachine de perfecte manier! Vind ik in ieder geval 😉

De pesto mag wel een beetje zout zijn, dit is namelijk lekker als je het met de rest van de ingrediënten mengt, maar te zout is natuurlijk ook niet de bedoeling. De toevoeging van de citroen geeft daarnaast een heerlijke frisse smaak aan de pesto en aan het hele gerecht.

Ik combineerde de groene olijvenpesto met een heerlijk stukje gerookte kip en gebakken kastanjechampignons. En om de saus af te maken en net een extra smeuïg tintje mee te geven, voegde ik er nog een flinke scheut kookroom aan toe, een heerlijke toevoeging vind ik.

Een lekker gerecht om te combineren met een frisse salade met wat fruit.

Smakelijk!

Spaghetti met groene olijvenpesto, gerookte kip en kastanjechampignons
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Spaghetti met olijvenpesto en gerookte kip

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Olijvenpesto

  • 100 gram groene olijven
  • bosje basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • handjevol amandelen ongezouten
  • 0,5 citroen sap en rasp
  • 2 el geraspte parmezaanse kaas
  • peper
  • olijfolie

Spaghetti

  • 400 gram spaghetti
  • 2 sjalotten
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 1 stuk gerookte kipfilet à 200 gram
  • scheutje kookroom

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de verpakking in ruim gezouten water. Maak ondertussen de olijvenpesto door alles fijn te malen in de keukenmachine. Voeg zoveel olijfolie toe totdat je een mooie smeuïge pesto hebt.
  • Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snipper deze. Bak in een klein scheutje olijfolie in een wokpan totdat de sjalot net glazig is. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en bak deze ook even mee. Snijd ook de kipfilet in dunne reepjes of blokjes en voeg deze toe aan de pan. Kruid goed met gemalen zwarte peper.
  • Meng de spaghetti en olijvenpesto door het mengsel in de pan en voeg een scheut kookroom toe zodat je een mooie saus krijgt. Bestrooi eventueel met wat gehakte amandelen, parmezaanse kaas en verse peper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.