Singaporese laksa noodles met entrecote

Singaporese laksa noodles met entrecote

Kun je geloven dat deze Singaporese laksa noodles uit een pakje komen? Ik ben vaak geen voorstander van kant-en-klare producten, maar deze Laksa van Prima Taste is echt heel erg lekker! En je hebt ‘m zó op tafel staan, wat natuurlijk ook wel fijn is op een doordeweekse werkdag 🙂

Officieel is het een instantnoodle, maar dat is eigenlijk niet het gevoel wat je er van krijgt. Bij instantnoodles denk ik toch al gauw aan die hele zoute noodlesoepjes waar verder niet zo heel veel smaak aan zit, deze laksa noodles zijn supersmaakvol met heerlijke dikke noodles. Zoals je ziet kun je er zelf met maar een paar extra ingrediënten een heerlijke luxe kom van maken!

Ik stoomde er namelijk wat paksoi bij en pimpte de laksa noodles met mooie rosé gebakken entrecote en een zachtgekookt eitje. Zo heb je in no-time een heerlijke verse maaltijd op tafel! Ik topte de laksa met wat chiliflakes, omdat ikzelf van wat extra pit houd. De laksa is van zichzelf al een beetje spicy, dus kijk vooral zelf of je het nodig vindt er nog wat extra chiliflakes overheen te strooien 🙂

De Singaporese Prima Taste Laksa LaMian zijn gewoon bij de Albert Heijn verkrijgbaar, lekker makkelijk!

Smakelijk 🙂

Singaporese laksa noodles van Prima Taste met entrecote en een zachtgekookt eitje
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Singaporese laksa noodles met entrecote

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • stoommandje

Ingrediënten

  • 2 zakjes Prima Taste Laksa LaMian
  • 2 stronkjes babypaksoi
  • 2 el vissaus (optioneel)
  • 1 el limoensap
  • 1 ei
  • 1 entrecote van ongeveer 300 gram op kamertemperatuur
  • 100 gram taugé
  • zout en peper
  • chiliflakes (optioneel)

Instructies

  • Meng de inhoud van de zakjes A en B met 1 liter water. Roer goed en breng aan de kook.
  • Maak ondertussen de paksoi schoon. Snijd de stengels los van elkaar en leg deze alvast in een stoommandje.
  • Voeg de vissaus en het limoensap toe aan de bouillon en roer even goed door. Voeg de noodles toe en kook in 7 minuten gaar. Zet het stoommandje boven de noodles en stoom de paksoi in 7 minuten gaar. Kook ondertussen ook het eitje in 7 minuten mooi zacht.
  • Kruid de entrecote rondom goed met peper en zout. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een gietijzeren (of braad) pan.
  • Bak de entrecote op middelhoog vuur. Draai de entrecote om als de bruining aan de zijkant tot ongeveer halverwege is opgetrokken. Bak ook nog een paar minuutjes op de andere kant. De entrecote is nog mooi rood van binnen als je er op drukt en het vlees terugveert zoals de muis van je hand (stuk onder je duim)
  • Laat de entrecote eventjes rusten onder aluminiumfolie.

Laksa noodles samenstellen

  • Verdeel de noodles over 2 kommen en verdeel hier ook de laksa soep overheen.
  • Leg er dan de paksoi en taugé bovenop. Snijd het eitje doormidden en leg deze ook op de laksa.
  • Snijd de entrecote in plakjes en verdeel deze over de laksa noodles. Strooi hier nog wat chiliflakes overheen (als je van spicy houdt) en eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.