Shakshuka met halloumi

Shakshuka met halloumi

Shakshuka heeft inmiddels denk ik zijn grootste hype al gehad. Maar het blijft natuurlijk een superlekker gerecht! Ik maakte al een keer een versie met merquez worstjes, maar wilde graag ook nog eens een vegetarische shakshuka maken. Met halloumi! Want halloumi maakt ongeveer alles beter :p En zo ook deze shakshuka!

Eigenlijk een vrij simpel gerechtje om te maken. Je maakt namelijk een saus van tomaat, paprika en wat kruiden. Breekt er de eitjes over en schuift het gerecht in de oven. En toch zo lekker en smaakvol! En persoonlijk vind ik de halloumi hier dus echt perfect bij passen. Deze geeft een lekker kruidig groentegerecht nog een hartig tintje. En dat maakt deze shakshuka lekkerder dan een ‘gewone’ vegetarische shakshuka! Vind ik dan 😉

Wist je trouwens dat dit officieel een ontbijtgerecht is? Persoonlijk zou ik het niet erg vinden om dit als ontbijt te eten :p Maar het past natuurlijk wel wat beter als lunch- of hoofdgerecht, in de Nederlandse cultuur dan. Dus wij aten dit als hoofdgerecht op een heerlijke warme avond, lekker buiten! Ga jij deze vegetarische shakshuka met halloumi ook proberen?

Smakelijk!

Shakshuka met halloumi en kaneel
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Shakshuka met halloumi

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 2 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 el gemalen komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl kaneel
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 rode puntpaprika's
  • 1 blik tomatenstukjes à 400 gram
  • 100 ml groentebouillon
  • 225 gram halloumi
  • 2 – 3 eieren
  • sumak
  • klein bosje verse peterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de ui, knoflook en de rode peper schoon en snipper dit. Fruit een paar minuutjes aan in een scheutje zonnebloemolie. Voeg vervolgens de komijn, koriander, kaneel en tomatenpuree toe en bak dit ook eventjes mee.
  • Maak de rode puntpaprika's schoon en snijd in blokjes. Bak dit ook eventjes mee. Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes toe, samen met de bouillon. Roer goed door en laat op laag vuur pruttelen.
  • Snijd de halloumi in plakjes en bak deze mooi bruin in een droge koekenpan. Snijd ze vervolgens in stukjes en roer door de saus in de pan. Breng de shakshuka eventueel op smaak met zout en peper.
  • Doe de shakshuka in een grote ovenschaal. Maak kuiltjes voor de eieren. Breek hier de eieren in en bak in 10 tot 15 minuten in de oven totdat het eiwit nét gestold is. Bestrooi daarna met wat sumak, verse peterselie, peper en zout. Lekker met wat geroosterde sneetjes brood.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.