Rozen ijs met kardemom en pistache

Rozen ijs met kardemom en pistache

Voor dit heerlijke roomijs met rozen, kardemom en pistache heb ik inspiratie gehaald uit de smaken van de Indiase keuken. Vervolgens ging ik aan de slag met de producten van Pit-Pit voor dit superleuke recept! De kardemompeulen, gedroogde rozenblaadjes, rozenwater en pistachenootjes geven namelijk de smaak aan het ijs, belangrijk dus dat je kwalitatieve ingrediënten gebruikt!

Ondanks dat ik dit recept in een ijsmachine maak, kun je dit ook prima zonder ijsmachine doen. Ik vind het zelf wel lekker makkelijk om een ijsmachine te gebruiken, maar het is niet noodzakelijk. Je kunt het ijs namelijk ook om het half uur of uur doorroeren met een garde. Hierdoor bevriest het ijs wel, maar vormen er zich geen ijskristallen, waardoor je heerlijk romig ijs krijgt.

Ik had niet eerder gekookt met rozenblaadjes, maar die geven niet alleen een heerlijke geur en smaak af, ze zien er ook nog eens heel erg leuk uit! Bestrooi je ijs bij het serveren dus rijkelijk met de rozenblaadjes voor de perfecte touch!

Smakelijk 🙂

Rozen ijs met kardemom en pistachenootjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Rozen ijs met kardemom en pistache

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 1 uur
Diepvries:4 uur
Totale bereidingstijd: 5 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter ijs
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)

Ingrediënten

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig.
  • Klop de dooiers met de suiker tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het volume is dan nagenoeg verdubbeld.
  • Kneus de kardemompeulen met een vijzel. Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde melk, de gewone melk, de gekneusde kardemom en het rozenwater tot net niet aan de kook. Doe er ook 1 – 2 handjes rozenblaadjes bij. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren. Doe het vervolgens terug in de pan en laat het op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie. Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
  • Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen, samen met een nieuw handjevol rozenblaadjes. Draai het mengsel in 60 minuten tot mooi romig ijs.
  • Voeg na ongeveer 50 minuten de pistachenootjes toe en draai totdat het ijs mooi dik is.

Notities

IJs maken zonder ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.