Rookworstbroodjes

Rookworstbroodjes

Dit is echt een mega makkelijk hapje om te maken, maar wel heel erg lekker! En ik vind bladerdeeg hapjes zelf altijd heel erg lekker. Ik maakte deze rookworstbroodjes vorige week alvast voor oud & nieuw, en tot die tijd liggen ze lekker in de diepvries. Je warmte ze nog even op in de oven voordat je ze serveert, en je maakt het jezelf helemaal makkelijk!

Ik probeerde in eerste instantie de rookworst gewoon helemaal te gebruiken, zonder deze eerst in de lengte te halveren, maar dan past het bladerdeeg er dus niet zo makkelijk omheen.. Dus halveer ze vooral :p Je kunt natuurlijk ook grote rookworstbroodjes maken! Schijnbaar zijn er rechte rookworsten te koop, in dat geval zou ik voor die rookworst gaan dan 🙂

En wil je wat afwisselen, maak dan ook mijn heerlijke frikandelbroodjes erbij. Maak je net zo makkelijk, en als je toch al bezig bent met bladerdeeg en de oven, kun je er ook prima wat meer maken 😉 En heb je over? Superfijn! Dan kun je ze namelijk lekker in de diepvries bewaren en heb je áltijd een lekkere snack in huis!

Smakelijk 🙂

Rookworstbroodjes met mosterdmayonaise
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Rookworstbroodjes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 30 rookworstbroodjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 15 plakjes bladerdeeg
  • 1 rookworst
  • 1 el mayonaise
  • 2 el grove zaanse mosterd
  • 1 ei

Instructies

  • Ontdooi de plakjes bladerdeeg los van elkaar. Zorg dat alle plakjes bladerdeeg bedekt zijn onder folie of een theedoek zodat ze niet uitdrogen. Kluts het eitje en zet in een kommetje klaar met een kwastje erbij. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snijd de rookworst in stukjes die op de helft van het vel bladerdeeg passen. Snijd deze stukken vervolgens ook nog in de lengte doormidden.
  • Meng de mosterd en de mayonaise door elkaar.
  • Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren Pak 2 stukjes bladerdeeg (die je dus al in vieren hebt gesneden). Doe op 1 van de stukjes een schepje mosterdmayonaise (ongeveer een halve theelepel) en snijd in het andere stukje 4 sneetjes in het midden met een scherp mes.
  • Leg het stukje rookworst op de mosterd, leg hier het andere stukje bladerdeeg (die met die sneetjes er in) bovenop en druk de zijkanten goed aan elkaar met een vork.
  • Leg het rookworstbroodje op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met wat geklust ei. Doe dit totdat je alle plakjes bladerdeeg en de hele rookworst hebt gebruikt. Bak ze vervolgens in 20 minuten in de voorverwarmde oven mooi goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.