Rode curry pompoensoep

Rode curry pompoensoep

Ik vind dat recepten voor pompoensoep vaak zoveel op elkaar lijken. Terwijl je ook met pompoensoep echt gewoon kunt variëren. Daarom maakte ik deze keer een variant met Thaise rode currypasta. Een rode curry pompoensop dus! En de hartige smaken van de currypasta passen heerlijk bij de zoete smaak van de pompoen. Voeg daar romige kokosmelk aan toe en je hebt een heerlijke romige goed gevulde groentesoep!

Ik vind soep als hoofdgerecht prima, deze pompoensoep is ook goed gevuld met noedels en nog meer groenten, daardoor kan ie helemaal goed als hoofdgerecht! Eet er als je wil nog wat brood, kroepoek of roti paratha bij. Smaakt er namelijk allemaal heerlijk bij en je hebt daardoor ook een iets meer gevulde maaltijd.

Wil jij dus ook een keer wat anders dan de ‘standaard’ pompoensoep? Dan is deze soep echt een keer wat anders! En natuurlijk hartstikke lekker 🙂

Smakelijk!

Thaise rode curry pompoensoep
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Rode curry pompoensoep

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 45 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of blender met mengkom
  • staafmixer

Ingrediënten

Currypasta

  • 3 rode pepers
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 stengels citroengras
  • 1 el komijn
  • 1 el gemalen koriander
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 tl limoensap
  • 1 tl trassie
  • 1 el vissaus
  • 3 el kokosmelk van een blikje (rest heb je ook nodig)
  • zout en peper

Pompoensoep

  • scheutje zonnebloemolie
  • 1 pompoen
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 blik babymais
  • 200 gram shiitake
  • 200 gram peultjes
  • 2 zakjes yumyum woknoedels à 62 gram per zakje
  • bosje verse koriander

Instructies

Currypasta maken

  • Maak de pepers schoon en verwijder de zaadlijsten. Snijd de peper in grove stukken. Maak de sjalotten en de knoflook schoon en snijd deze ook grof.
  • Maak het citroengras schoon en snijd het witte deel in dunne ringetjes. Doe dit samen met de overige ingrediënten voor de currypasta in de keukenmachine en meng tot een smeuïge currypasta. Breng op smaak met peper en zout.

Pompoensoep

  • Schil de pompoen en snijd deze in stukjes. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een soeppan en bak hier de currypasta zo'n 2 minuutjes in aan. Voeg de pompoen toe en bak nog een paar minuten mee.
  • Voeg de groentebouillon en de rest van de kokosmelk toe. Laat dit zo'n 15 minuutjes pruttelen of totdat de pompoen gaar is. Pureer de soep met de staafmixer mooi glad.
  • Snijd de babymais en de shiitake in plakjes en voeg toe aan de soep. Maak de peultjes schoon (en snijd eventueel in hapklare stukjes) en voeg ook toe aan de soep. Kook mee totdat de peultjes gaar zijn.
  • Bereid de woknoedels zoals aangegeven op de verpakking en verdeel over 4 soepkommen. Schep hier de soep op en garneer met verse koriander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.