Ribeye steak met chouriço en rode port

Ribeye steak met chouriço en rode port

Ik kook graag met drank. Zal je niet nieuw zijn als je vaker op mijn site bent geweest 🙂 Deze keer maakte ik een heerlijke Portugese chouriço portsaus. En verwar chouriço vooral niet met chorizo, want dat is echt wat anders. Chorizo komt uit Spanje en chouriço uit Portugal. Chouriço is een stuk grover dan de Spaanse chorizo en wat minder rokerig van smaak. Je kunt het denk ik het beste omschrijven als een wat vlezigere worst. Heel erg lekker in ieder geval!

Ik neem ze graag mij uit Portugal, dan heb je natuurlijk de beste! Maar helaas kom ik daar ook niet maandelijks.. Dus ik heb deze keer een aantal nieuwe besteld bij deze webshop. Heel erg benieuwd, hoop dat ze net zo lekker zijn als deze die ik nog uit Portugal had 🙂

Eigenlijk ging het me om de chouriço portsaus, maarja dat kun je moeilijk zo oplepelen als avondeten (lijkt me overigens best lekker :p), dus bakte ik er heerlijke ribeye steaks bij en roosterde ik wat aardappeltjes in de airfryer (love de mijne van

Ribeye steak met in port gesmoorde chouriço en geroosterde aardappeltjes
Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Ribeye steak met chouriço en rode port

Voorbereiding 1 uur
Bereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Chouriço Oporto

  • 1 Portugese chouriço
  • 1 fles Ruby port
  • klont boter
  • 1 rode ui
  • 1 el bloem

Geroosterde aardappeltjes

  • 800 gram iets kruimige aardappels
  • scheut olijfolie
  • snuf gerookt paprikapoeder

Ribeye steaks

  • 4 ribeye steaks op kamertemperatuur
  • zout en peper
  • klont boter
  • bosje verse koriander

Instructies

Chouriço Oporto

  • Snijd de chouriço in plakjes en doe dit samen met de port in een steelpannetje totdat de chouriço net onder staat. Kook ongeveer 45 minuten.
  • Maak ondertussen de ui schoon en snijd in ringen.
  • Verhit de boter in een platte koekenpan en smoor hier de uien in totdat ze mooi zacht zijn (ongeveer 20 minuten). Voeg de bloem toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg vervolgens de gekookte chouriço en de port (waarin je het hebt gekookt) toe en smoor totdat de saus wat dikker is en mooi aan de chouriço blijft plakken.

Geroosterde aardappeltjes

  • Snijd ondertussen de aardappeltjes in partjes en meng dit met een scheut olijfolie en een flinke snuf paprikapoeder, peper en zout.
  • Rooster de aardappeltjes in de airfryer in zo'n 20 minuten mooi krokant. Je kunt ze ook in de oven roosteren, houd dan een oventijd aan van zo'n 45 minuten.

Ribeye steaks

  • Zorg dat de ribeye steaks op kamertemperatuur zijn en kruid ze rondom goed met peper en zout.
  • Verhit een flinke klont boter in een gietijzeren braadpan totdat deze begint te schuimen.
  • Bak de ribeye steaks aan één kant totdat de bruining aan de zijkant ongeveer tot op de helft is opgetrokken.
  • Draai de ribeye steaks om en bak nog 2 tot 5 minuten (afhankelijk van de dikte). Duw in geval van twijfel zachtjes bovenop de steak. Voor medium rare moet dit aanvoelen als de muis van je hand (onder je duim aan de binnenkant van je hand)
  • Laat de ribeye steaks 5 tot 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd de steak in plakjes. Verdeel daar de chouriço met de saus overheen en bestrooi met wat verse koriander. Serveer met de aardappeltjes.
  • Serveer er eventueel een Portugese rauwkost salade bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.