Red velvet oreo cupcakes

Red velvet oreo cupcakes

Wist je dat dit mijn allereerste cupcakes ooit zijn? Hiervoor had ik nog nooit cupcakes gemaakt. Wel muffins of cake, maar nog nooit cupcakes. Misschien stom of raar, maar ik vind de frosting/topping dus altijd een beetje eng :p Bang dat ik het er niet mooi op kan spuiten of bang of het wel een lekkere frosting is.. Daarom ben ik maar met red velvet oreo cupcakes begonnen, daarmee kan weinig fout gaan :p Deze frosting heb ik namelijk al zo vaak gemaakt!

En ze zijn hartstikke mooi en lekker geworden gelukkig 🙂 Dus nu hoef ik niet meer bang te zijn voor cupcakes :p En kan ik dus naast cakes en muffins, ook prima vaker cupcakes maken. Want ze zijn mega schattig, en als je iets over de frosting strooit, dan zie je überhaupt niet eens of die er wel mooi opgespoten is of niet :p (spoiler: het was oké, niet supermooi maar ook niet mega lelijk).

Door het beslag van de red velvet cupcakes roerde ik stukjes oreo koekjes (lekker!) en over de topping verkruimelde ik nog een cupcake of twee. Dan houd je er namelijk nog steeds ruim voldoende over 🙂 Als je nog niet zo handig bent met bakken, dan zijn deze red velvet oreo cupcakes leuk om mee te beginnen. Ze zijn niet zo moeilijk om te maken, enige aandachtspuntje is het niet te vol gooien van de cupcake papiertjes, dat moet wel lukken toch? 😉

Smakelijk!

Red velvet cupcakes met creamcheese frosting
Pin recept Delen op Facebook
5 van 4 stemmen

Red velvet oreo cupcakes

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Afwerking:10 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 16 cupcakes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Red velvet cupcakes

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 4 eieren
  • rode voedselkleurstof
  • 2 el cacao
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 rol oreo koekjes

Topping

  • 200 gram monchou roomkaas
  • 100 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 tl vanille aroma

Instructies

Cupcake beslag

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix met de witte basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel.
  • Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag. Voeg nu ook de kleurstof toe, net zoveel totdat je een mooi donkerrood mengsel hebt.
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel, de cacao en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag. Snijd de oreo koekjes in stukjes en roer dit door het cupcake beslag heen.
  • Doe cupcake papiertjes in je cupcakevorm en verdeel hier het beslag over. Je wil de vormpjes niet helemaal vol doen, omdat de cakejes nog gaan rijzen. Bak de cupcakes in 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven, laat vervolgens volledig afkoelen.

Monchou frosting

  • Mix voor de monchou topping de monchou, roomboter, poedersuiker en het vanille aroma tot een mooi glad mengsel. Zorg ervoor dat alles op kamertemperatuur is, op die manier krijg je geen klontjes.
  • Doe het mengsel over in een spuitzak en spuit dit in mooie grote toeven op de cupcakes. Houd 1 of 2 cupcakes achter om te verkruimelen en over de topping heen te strooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.