Red velvet brookies

Red velvet brookies

Brookies zijn top! Brookies zijn namelijk de perfect combi tussen koekjes en brownie 🙂 En wie wil nou géén combinatie tussen koekjes en brownie?! Ik kan het me namelijk niet voorstellen dat er iemand is die dit niet súper lekker vindt!

En zeker in deze red velvet variant. Want red velvet maakt niet alleen alles mooier, maar ook lekkerder 🙂 En hoe leuk is het om bijvoorbeeld je moeder met deze red velvet brookies te verrassen met Moederdag? Of je lief op Valentijnsdag? Wat mij betreft is dit het perfecte cadeautje! Maar ook als je gewoon zin hebt in iets lekkers, is dit top natuurlijk!

Je bent er wel eventjes mee bezig.. je moet namelijk twee lagen beslag maken, maar man man man wat is het elke minuut waard! Zoiets lekkers eet je namelijk niet vaak genoeg! Te vaak moet je het natuurlijk ook niet eten.. want gezond is anders 😉

Smakelijk!

Red velvet brookie met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Red velvet brookies

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 30 minuten
Koelen:1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 50 minuten
Porties: 24 stukjes
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • brownie vorm of ander rechthoekig bakblik

Ingrediënten

Koekjesdeeg

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • rode kleurstof
  • 1 tl vanille extract
  • 350 gram tarwebloem
  • 2 el cacao
  • 1,5 tl bakpoeder
  • mespunt zout
  • 200 gram witte chocolade

Browniebeslag

  • 180 gram ongezouten roomboter
  • 200 gram pure chocolade
  • 3 grote eieren
  • 270 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 100 gram tarwebloem
  • 40 gram cacao
  • 200 gram witte chocolade

Instructies

Red velvet koekjesdeeg

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Voeg dan de rode kleurstof toe totdat je een mooi knalrood mengsel hebt.
  • Voeg dan de bloem, bakpoeder, cacao en een mespunt zout toe en roer met een houten lepel door het deeg. Meng het goed door elkaar. Snijd de witte chocolade in stukken en roer ze door het deeg heen.
  • Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, knip ze dan wel wat korter af zodat ze niet in de brookies waaien). Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm en zet voor 1 uur in de koelkast

Browniebeslag

  • Snijd de boter en de pure chocolade in stukjes en smelt dit au ban marie boven een pan kokend water (laat de schaal met chocolade het water niet raken).
  • Roer goed door totdat alle stukjes gesmolten zijn. Laat de gesmolten chocolade op kamertemperatuur komen.
  • Mix ondertussen de eieren met de basterdsuiker in ongeveer 10 minuutjes tot een volle bleke romige crème die ongeveer in hoeveelheid is verdubbeld.
  • Doe hier de gesmolten chocolade bij en mix alles door elkaar totdat het één glad geheel is.
  • Zeef hier vervolgens de bloem en cacao boven en spatel alles door tot een mooi egaal beslag.
  • Hak de witte chocolade in stukjes en roer dit door het beslag heen. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Red velvet brookies

  • Giet het browniebeslag op het koekjesdeeg en strijk glad. Bak de brookie in ongeveer 30 tot 40 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • Is de brownie laag nog heel erg wiebelig na 30 minuten? Bak de brookie dan nog zo'n 5 tot 10 minuutjes extra.
  • Laat de brookie eerst afkoelen tot kamertemperatuur en vervolgens nog een paar uur (of een nacht) in de koelkast (de brownielaag wordt dan wat vaster en loopt daardoor niet meer uit).
  • Haal de brookie daarna pas uit de vorm en snijd 'm dan in stukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.