Portugese kip met wijn en port

Portugese kip met wijn en port

Het wordt tijd voor meer Portugese recepten! Ondanks dat ik dol ben op de Portugese keuken, had ik eigenlijk nog geen Portugese recepten.. Dus daar gaan we de komende tijd verandering in brengen! Ik heb namelijk een aantal heerlijke Portugese producten gekocht 🙂 En daar maak ik natuurlijk graag wat lekkers mee!

Deze Portugese kip met gedroogde worst en piri piri in een witte wijnsaus met port is in ieder geval al een superlekker Portugees gerechtje geworden! Niet authentiek denk ik, maar wel geïnspireerd op de Portugese keuken en vervolgens naar mijn smaak gemaakt. De saus is heerlijk zoet, zout en pittig en smaakt super met de kip en gedroogde worst.

Ik maakte hier zelf geroosterde aardappelpartjes uit de airfryer bij. Simpel gekruid met wat peper, zout en piri piri kruiden. Omschudden met wat olijfolie en zo’n 20 tot 30 minuutjes in de airfryer. Maar dat kan ook prima in de oven! Of serveer er rijst bij (erg Portugees) of versgebakken brood.

Smakelijk!

Portugese kip met Portugese gedroogde worst, piripir, witte wijn en witte port
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Portugese kip met wijn en port

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 8 drumsticks
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • 200 gram Portugese chouriço of Spaanse chorizo
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 tl Portugese piri piri kruiden
  • scheut witte port
  • flinke scheut witte wijn 2x zoveel als de port
  • 1 kippenbouillonblokje
  • flinke bos verse peterselie

Instructies

  • Kerf de drumsticks rondom in met een scherp mes. Kruid rondom goed met peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wok- of stoofpan en bak hier de drumsticks in totdat ze rondom bruin zijn.
  • Snijd de chouriço in plakjes en bak dit even mee met de kip totdat de plakjes lichtbruin zijn gebakken.
  • Maak de uien schoon en snipper deze. Voeg toe aan de kip in de pan en bak een paar minuten mee totdat ze licht glazig zijn. Maak dan de knoflook schoon en snipper deze. Voeg samen met de piri piri kruiden toe aan de pan en bak een paar minuutjes mee.
  • Voeg dan een flinke scheut witte port toe en 2x zoveel witte wijn. Verkruimel het bouillonblokje erboven en laat zonder deksel 45 minuten tot 1 uur stoven. Roer regelmatig. Totdat de saus mooi dik is en de kip gaar.
  • Bestrooi met de verse peterselie en serveer met rijst, vers brood of gebakken aardappeltjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.