Portugees stoofvlees met chouriço

Portugees stoofvlees met chouriço

Ik vind stoofvlees echt fantastisch! En laat nou ongeveer elk land een eigen stoofvlees variant hebben.. Genoeg soorten nog om uit te proberen dus! Deze keer ging ik voor een Portugese variant. Met port, wijn en natuurlijk chouriço! Portugese chouriço is echt wat anders dan Spaanse chorizo. Voor dit recept zou ik dan ook echt op zoek gaan naar de Portugese chouriço. Ik koop deze zelf altijd bij Salinto, ze leveren snel en hebben heerlijke Portugese producten in het assortiment!

Stoofvlees wordt altijd lekkerder hoe langer het op staat, neem dus lekker je tijd voor dit recept! Het liefst zet ik stoofvlees een hele dag op, als ik daar de tijd voor heb, maar tenminste 4 uur heb je sowieso wel nodig. De chouriço voeg je pas op het einde toe, zodat deze nog wat krokant blijft, en extra lekker dus!

Ben je nog niet zo bekend met de Portugese keuken? Dan is dit een leuk en simpel recept om de smaken eens te leren kennen. Zeker als je van Spaanse chorizo houdt, dan ga je er namelijk achterkomen dan Portugese chouriço misschien wel nóg lekkerder is 😉

Smakelijk!

Portugees stoofvlees met chouriço en rode port
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 2 stemmen

Portugees stoofvlees met chouriço

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 1 kilo sukadelappen
  • zout en peper
  • klontje boter
  • 2 uien
  • 1 kleine winterpeen
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 1 el tomatenpuree
  • 2 el bloem
  • 1 pot runderfond
  • 150 ml rode port
  • rode wijn
  • 1 el honing
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el gedroogd korianderblad
  • 1 el gedroogde peterselie
  • 1 Portugese chouriço
  • bosje verse koriander

Instructies

  • Snijd het vlees in blokjes en kruid rondom goed met peper en zout. Verhit een klontje boter in een stoofpan en bak hier het vlees (eventueel in porties) in rondom bruin.
  • Maak ondertussen de uien schoon en snipper deze. Schep het vlees uit de pan en bak de uien in hetzelfde bakvet. Maak dan de wortel schoon en rasp deze. Voeg toe aan de uien in de pan.
  • Maak nu ook de knoflook schoon en pers deze uit boven de pan. Roer even goed door. Voeg dan het paprikapoeder en de tomatenpuree toe en bak nog een minuut of 2 mee.
  • Voeg dan de bloem toe en bak ook nog 1 minuut mee. Doe dan het vlees terug in de pan en voeg het fond toe. Roer even goed door. Voeg dan de port toe en vul aan met rode wijn totdat het vlees net onder staat. Roer nog een keer alles goed door elkaar.
  • Voeg dan de honing, laurierblaadjes en gedroogde kruiden toe. Doe het deksel op de pan en stoof voor tenminste 4 uur onder regelmatig roeren. Haal het laatste half uur het deksel van de pan zodat de saus wat kan inkoken.
  • Snijd de chouriço in plakjes en bak in een droge koekenpan aan beide kanten mooi knapperig. Schep uit de pan, laat uitlekken op keukenpapier en zet opzij totdat het stoofvlees klaar is.
  • Roer net voor het serveren de chouriço plakjes door het stoofvlees en bestrooi met wat verse koriander. Serveer met geroosterde aardappeltjes of frietjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.