Pokébowl met zalm en edamame

Pokébowl met zalm en edamame

Wie heeft er tegenwoordig nog niet van gehoord? De Pokébowl. Een razendpopulair gerecht waar je megaveel kanten mee uit kunt. In dit recept laat ik je één mogelijkheid zien, maar variëren kan eindeloos. Vind je dit een lekker gerechtje? Probeer dan vooral eens een pokébowl met wat andere ingrediënten. Het is namelijk een supersimpel gerecht om te maken, snel klaar en heel erg lekker!

De pokébowl is officieel uit Hawaï overgewaaid, desondanks denken veel mensen dat dit gerecht uit Azië komt. Daardoor zijn Aziatische smaken erg populair in een pokébowl.

Ik Maak mijn pokébowls niet altijd met dezelfde ingrediënten. In deze pokébowl kies ik zalm als hoofdingrediënt, die ik marineer in heerlijke zoute sojasaus. Ik gebruikte hiervoor kikkoman, maar een andere Japanse sojasaus is ook prima geschikt.

Ik ben heel erg fan van zeewiersalade, dus deze kan niet ontbreken in mijn sushibowl. Dit combineer ik met heerlijke zoete mango, knapperige komkommer, zachte avocado en sappige sojaboontjes. Een heerlijke combi op een bedje van sushirijst.

Een topgerecht vind ik zelf! Heerlijk op een doordeweekse avond. Winter, zomer maakt niet uit. Voor mij in ieder geval niet. Ik kan hier elke avond wel van genieten.

Verwacht vooral nog veel andere pokébowl recepten op eviekookt. Maar voor nu smakelijk eten met deze heerlijke sushibowl!

Sushibowl met gemarineerde zalm en mango
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pokébowl met gemarineerde zalm

Voorbereiding 30 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 gram verse zalm sashimi kwaliteit
  • 2 – 4 el sojasaus
  • sesamzaadjes (optioneel

Sushirijst

  • 250 gram sushirijst
  • 2 el rijstazijn
  • 1,5 tl suiker
  • 0,5 tl zout

Toppings

  • 2 avocado's
  • 1 mango
  • 1 komkommer
  • 1 bakje zeewiersalade (wakame) à 125 gram
  • 200 gram sojabonen
  • wasabi nootjes optioneel

Instructies

  • Snijd de verse zalm in kleine blokjes en roer hier de sojasaus (naar smaak) door.
  • Bereid de sushirijst zoals op de verpakking aangegeven staat en meng er vervolgens de rijstazijn, suiker en zout doorheen.
  • Roer de sushirijst goed door, verdeel over 4 kommen en laat afkoelen.
  • Kook de sojabonen een paar minuten in gezouten water totdat ze boven gaan drijven. Spoel ze vervolgens goed af met koud water zodat ze niet verder garen. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Als je de kant-en-klare van de supermarkt gebruikt, hoef je ze niet nog eens te koken. Deze zijn al voorgekookt en kun je zo gebruiken.
  • Maak de mango schoon en snijd deze in kleine blokjes.
  • Maak ook de avocado's en komkommer schoon en snijd deze ook in kleine blokjes. Zet opzij totdat je het nodig hebt.
  • Verdeel alle ingrediënten over de sushirijst in de 4 kommen: de gemarineerde zalm, avocado, sojabonen, zeewiersalade, mango en komkommer.
  • Bestrooi de pokébowl met wat sesamzaadjes en giet er een klein beetje extra sojasaus overheen.
  • Hak de wasabi nootjes grof en strooi er een paar over je pokébowl heen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.