Pistache rolls met witte chocolade

Pistache rolls met witte chocolade

Ik heb het deeg maken en broodjes bakken echt helemaal te pakken! Nog geen écht brood.. of échte broodjes.. maar dat komt zeker nog wel! Voor nu vind ik het leuk om zoete of hartige broodjes te bakken 🙂 En daar passen deze pistache rolls met witte chocolade goed bij!

Heerlijke fluffy broodjes met een heerlijke vulling van pistachepasta met een topping van witte chocolade en extra pistachenootjes. De pistachepasta heb ik van KoRo en ik ben er echt heel erg fan van! De smaak is zó intens en lekker, dat het echt een perfecte basis is voor verschillende gerechten. Ik maakte er bijvoorbeeld ook al eens bruschetta van, met mortadella, was ook echt top!

De pistachepasta is vrij duur, maar dat zijn pistachenootjes natuurlijk ook.. En met deze pot heb je wel gelijk een halve kilo, daar kun je wel even mee vooruit! En mocht je het interessant vinden, dan krijg je met EVIEKOOKT5 5% korting op je bestelling bij KoRo. Ik ben er in ieder geval oprecht fan van 🙂

Geniet ervan!

Pistache rolls met witte chocolade en pistachenootjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pistache rolls met witte chocolade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 25 minuten
Rijzen:3 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur 45 minuten
Porties: 12 pistache rolls
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 250 ml lauwwarme melk
  • 1 el suiker
  • 7 gram gedroogde gist
  • 450 gram patentbloem
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 2 eidooiers
  • 60 gram zachte boter
  • 1 tl zout

Vulling

  • 150 gram pistachepasta
  • 150 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram zachte boter
  • 100 gram pistachenootjes
  • grof zeezout

Topping

  • gesmolten boter
  • 100 gram witte chocolade
  • extra pistachenootjes

Instructies

Deeg maken

  • Verwarm de melk tot lauwwarm (niet te heet). Roer hier de suiker en de gist met een vork doorheen. Laat 10 minuten staan totdat je gist schuimt. Schuimt het niet? Dan is wellicht je gist niet meer goed of je melk was te heet. Begin in dat geval opnieuw.
  • Kneed er vervolgens met een (stand) mixer met deeghaken de bloem, witte basterdsuiker en eidooiers doorheen. Voeg na 10 minuten kneden de boter (blokje voor blokje toe – voeg pas nieuwe boter toe als de vorige volledig is opgenomen door het deeg). Voeg dan het zout toe en kneed nog 5 minuten.
  • Doe het deeg in een kom en dek af met plasticfolie. Laat 1 tot 1,5 uur rijzen op een warme plek.

Vulling

  • Meng de pistachepasta met de basterdsuiker en zachte boter. Meng tot een mooi zacht geheel.
  • Bebloem je werkblad en rol het deeg uit tot een mooie rechthoekige lap deeg van ongeveer een halve cm dik.
  • Bestrijk de de deeglap volledig met de vulling. Strooi hier de pistachenootjes overheen en strooi er ook wat grof zeezout overheen.
  • Nu ga je de deeglap zo strak mogelijk oprollen, aan de langste kant. Knijp vervolgens de zijkanten een beetje dicht.
  • Vet een ovenschaal (of ovenschalen) in met olie of boter.
  • Snijd van de rol plakjes af van zo'n 4 cm en leg deze met de snijkant naar boven. Doe dit tot al het deeg op is en je rolletjes allemaal in een ovenschaal liggen. Zorg dat er voldoende ruimte tussen zit zodat ze nog kunnen rijzen!
  • Dek af met plasticfolie en laat ze nog 1 tot 1,5 uur rijzen totdat ze in volume zijn verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en bak de broodjes in 25 minuten mooi gaar. Bestrijk de broodjes met gesmolten boter en dek af met een theedoek. Laat volledig afkoelen.

Topping

  • Smelt de chocolade en verdeel deze met een lepel over de broodjes. Hak de pistachenootjes grof en strooi deze over de broodjes heen.

Notities

Bewaartip! Je kunt de broodjes ongeveer 1 tot 2 dagen (luchtdicht verpakt) buiten de koelkast bewaren. Maar hoe eerder je ze eet hoe lekkerder. Je kunt ze natuurlijk ook invriezen voor later.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.