Pesto rolls

Pesto rolls

Ik vind brood bakken steeds leuker, want ik word er steeds beter in. Dus ik besloot eens een keer hartige pesto rolls te proberen. Als basis pakte ik het recept van mijn bolussen, maar maakte daar een niet-zoet deeg van. En dat werkte hartstikke goed voor deze pesto rolls!

Omdat ik het deeg maken al wel een werkje vond, koos ik in dit geval voor koelverse kant-en-klare pesto. Maar als jij wel zin hebt om zelf pesto te maken, zeker doen! Hoewel ik vind dat je dat in een ovengerecht wel minder goed proeft dan wanneer je de verse pesto ook echt ‘vers’ gebruikt zeg maar. Dus in dit recept vind ik het wat minder van belang.

Wil jij ook vaker brood bakken maar vind je het nog spannend? Met dit recept moet het zeker lukken! Ik ben er namelijk ook nooit een held in geweest.. maar dit recept is simpel genoeg dat ook ik heerlijk versgebakken brood op tafel kan zetten!

Smakelijk 🙂

Pesto rolls: Zelfgemaakte pesto broodjes
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Pesto rolls

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Rijzen:2 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur
Porties: 12 broodjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 ml lauwwarme melk
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 400 gram patentbloem
  • 60 ml olijfolie
  • 1 el zout
  • 2 bakjes koelverse pesto
  • olijfolie of gesmolten boter

Instructies

  • Verwarm de melk in de magnetron (of in een pannetje) tot lauwwarm. Doe de lauwwarme melk met 1 eetlepel suiker en de gedroogde gist in een grote mengkom en roer even goed door met een vork. Laat dit zo'n 10 minuten staan totdat er een schuimlaagje bovenop komt. Gaat het niet schuimen? Dan is je gist wellicht niet meer goed of je melk te heet. Begin in dat geval opnieuw.
  • Voeg de bloem en olijfolie toe en kneed zo'n 10 minuten op middelhoge snelheid in de keukenmachine met de deeghaak.
  • Voeg na 10 minuten kneden het zout toe en kneed nog 5 minuten door.
  • Laat het deeg vervolgens 1 uur rijzen tot het in hoeveelheid is verdubbeld.

Pestorolls maken

  • Bestrooi je aanrechtblad flink met bloem en rol het deeg hierop uit tot een mooie dunnen vierkante plan.
  • Bestrijk deze met pesto. Je wil een laagje op het volledige deeg, maar wellicht heb je niet alle pesto nodig.
  • Rol de deeglap zo strak mogelijk op. Knijp de uiteinden dicht en leg het deeg met de naad onder op het aanrechtblad.
  • Zet 1 of 2 ovenschalen klaar. Snijd plakjes van een centimeter of vijf van het opgerolde deeg af en leg deze plat in de ovenschaal. Houd voldoende ruimte tussen de broodjes, deze worden nog groter.
  • Dek ze af met plasticfolie en laat ze nog 1 uur rijzen totdat ze weer in volume zijn verdubbeld.
  • Verwarm dan de oven voor op 200 graden en bak de broodjes in 25 tot 30 minuten mooi bruin.
  • Bestrijk de broodjes met wat olijfolie of gesmolten boter en dek af met een theedoek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.