Pesto babka met kaaskorst

Pesto babka met kaaskorst

Ik durf steeds meer verschillende soorten deeg uit te proberen, omdat bakken me gelukkig steeds beter afgaat! Dat heeft even geduurd hoor, vroeger had ik namelijk helemaal geen gevoel bij bakken of bij hoe een deeg moet voelen of er uit moet zien. Maar zoals bij alles: van ervaring leer je!

Tegenwoordig kan ik prima mooie luchtige broodproducten maken.. Vroeger kon je met mijn broden een raam ingooien: zo vast en keihard. Deze hartige babka is een mooi voorbeeld van hoe het wel moet! Met een heerlijke vulling van groene pesto en een krokante kaaskorst bovenop.

Ik sneed er plakjes van en besmeerde ze met zeezoutboter of met wat extra pesto, allebei lekker! Maar het zal ook vast lekker zijn bij een soepje of bedenk er iets anders leuks mee. Ik ga er in ieder geval zelf weer eentje bakken deze Pasen! Want je kunt natuurlijk 100 andere vullingen bedenken dan pesto, en dat ben ik dan ook eigenlijk wel van plan :p

Smakelijk!

Pesto babka met pestovulling en kaaskorst
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pesto babka met kaaskorst

Voorbereiding 30 minuten
Bereiding 30 minuten
Rijzen:2 uur
Totale bereidingstijd: 3 uur
Porties: 1 pesto babka
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Deeg

  • 70 ml lauwwarme melk
  • 7 gram gedroogde gist
  • 1 el suiker
  • 330 gram patentbloem
  • 2 eieren
  • 100 gram zachte boter
  • 1 el zout

Vulling & Topping

  • 1 bakje koelverse groene pesto
  • 1 zakje geraspte mozzarella

Instructies

Deeg maken

  • Verwarm de melk tot lauwwarm, doe dit samen met de gist en suiker in een ruime kom. Roer even door met een vork en laat 10 minuutjes staan tot het begint te schuimen.
  • Gaat het niet schuimen? Dan kan het zijn dat je melk te heet was (daardoor gaat je gist dood) of je gist was oud, waardoor het niet meer werkt. Begin in dat geval opnieuw.
  • Voeg na 10 minuten de bloem en eieren toe en kneed zo'n 5 – 10 minuten (het makkelijkste met standmixer met deeghaak). Voeg vervolgens blokje voor blokje de zachte boter toe. Voeg telkens pas nieuwe boter toe als de vorige volledig is opgenomen door het deeg.
  • Voeg na alle boter het zout toe en kneed nog zo'n 5 minuten door.

Babka maken

  • Bebloem je aanrechtblad en stort hier het deeg op uit en rol het met de deegroller uit tot een rechthoekig deeglap (ongeveer 0,5 – 1 cm dik).
  • Bestrijk het deeg met de pesto. Rol het vervolgens in de lengte op, zodat je een mooie lange deegrol krijgt.
  • Snijd de deegrol met een scherp mes doormidden en maak van de 2 strengen een soort brood twister.
  • Vet een groot cakeblik (of een broodvorm) in met boter of olie en leg hier de broodvlecht in.
  • Dek af met plasticfolie en laat 2 uur rijzen op een warm plekje.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de geraspte mozzarella over de gerezen babka heen (zoveel als jou zelf lekker lijkt) en bak de babka in 30 minuten mooi goudbruin.
  • Eet de babka als deze nog (lauw)warm is met wat zeezoutboter of extra pesto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.