Sinterklaas toetje met pepernoten en taaitaai

Sinterklaas toetje met pepernoten en taaitaai

Ik heb niet zoveel sinterklaasrecepten op mijn site staan. Maar dit recept is echt een topper! Het is een mega machtig toetje en volgens mijn recept niet geschikt voor kinderen. Maar het is zó ongelofelijk lekker! Elk jaar wordt mij weer gevraagd om ‘Het sinterklaastoetje’ te maken (da’s deze ;)). Dus geloof mij, dit wil je maken!

Ik weet dat dit officieel geen trifle is. Het lijkt nog het meeste op een combi van een tiramisu en een trifle. De tiramisu vanwege de bodem van pepernoten met speculaaslikeur. En een trifle vanwege het mascarpone-slagroom mengsel dat je bovenop de pepernoten schept.

Ben je dus op zoek naar een volwassen sinterklaas toetje? Dan hoef je niet verder te zoeken! Dan moet deze pepernoten trifle het worden! Eten er toch kinderen mee of anderen die het liever non-alcoholisch eten. Dan kun je het ook maken met speculaassiroop (of amandelsiroop). Maar persoonlijk zou ik je dat niet aanraden 😉 Aangezien de versie met alcohol zo lekker is!

Smakelijk! 😉

Sinterklaas toetje met pepernoten en taaitaai
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Sinterklaas toetje met pepernoten en taaitaai

Voorbereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 2 uur 20 minuten
Porties: 8 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram pepernoten
  • 100 gram chocolade naar keuze
  • taaitaai popjes
  • speculaaslikeur
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom
  • 40 gram witte basterdsuiker
  • sinterklaas snoepjes
  • 1 zakje vanillesuiker à 8 gram

Instructies

  • Verdeel de helft van de pepernoten over de bodem van een grote glazen schaal – of verdeel het over verschillende glaasjes.
  • Zet de taaitaai popjes omhoog tegen de zijkant, zodat de hele rand bedekt is met taaitaai popjes.
  • Schenk wat speculaaslikeur over de pepernoten, totdat alle pepernoten vochtig zijn. Hoe meer je toevoegt, hoe sterker de trifle straks wordt.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker en de basterdsuiker stijf.
  • Klop apart de mascarpone op totdat deze luchtig is en voeg hier een scheutje speculaaslikeur aan toe.
  • Spatel de mascarpone en de slagroom door elkaar totdat een egaal mengsel ontstaat.
  • Hak de chocolade grof en roer de chocoladestukjes door het mengsel.
  • Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de pepernoten. Strooi hier de helft van de overgebleven pepernoten overheen.
  • Schep vervolgens de rest van het mascarponemengsel er overheen. Bewaar de overgebleven pepernoten en de snoepjes totdat je de trifle serveert.
  • Plaats de trifle eerst ten minste 2 uur in de koelkast.
  • Bestrooi de trifle met wat cacao of speculaaskruiden en strooi er de pepernoten en snoepjes overheen, net voordat je aan tafel gaat. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.