Pecan crumble cake met gecondenseerde melk

Pecan crumble cake met gecondenseerde melk

Het leek me lekker om een blikje gecondenseerde melk door mijn cakebeslag te doen.. Ik wist niet per se wat het zou doen, maar wilde het graag een keer proberen! En naast een vollere, meer smaakvolle cake, krijg je er ook een heerlijk gekaramelliseerd randje door. Een goede toevoeging dus!

Dat gekaramelliseerde leek me dan wel weer lekker met pecannootjes, dus bestrooide ik de cake met een mooie pecan crumble laag. En ook dat pasta perfect! Zo krijg je een lichtzoete, ietwat gekaramelliseerde en notige cake. Klinkt goed toch? 🙂

Leuk als je eens een keer wat anders wil maken dan een gewone vanille cake! Misschien iets te herfstigs voor nu.. Maar ik vond ‘m zo lekker, dat ik het recept graag nu al met je deel!

Geniet ervan 🙂

Pecan crumble plaatcake
Pin recept Delen op Facebook
4.75 van 4 stemmen

Pecan crumble cake met gecondenseerde melk

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 plaatcake
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • rechthoekige bakvorm

Ingrediënten

Cake

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 4 eieren
  • 1 tl vanille extract
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel

Crumble

  • 50 gram koude boter
  • 50 gram kristalsuiker
  • 100 gram bloem
  • 100 gram pecannoten
  • mespunt zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) en vet een rechthoekige platte bakvorm (brownievorm) in met boter.

Cakebeslag

  • Mix de boter met de suiker tot een luchting bleek mengsel.
  • Voeg dan 1 voor 1 de eieren toe en voeg telkens pas een nieuwe toe als de vorige volledig is opgenomen door de boter.
  • Mix er dan het vanille extract en de gecondenseerde melk doorheen.
  • Mix er vervolgens het zout en het zelfrijzend bakmeel doorheen.
  • Stort het beslag in de bakvorm en strijk glad.

Pecan crumble

  • Kneed de koude boter, suiker en bloem door elkaar en maak mooi grote en kleine crumble bolletjes.
  • Hak de pecannoten grof en roer deze door de crumble.
  • Verdeel de crumble over het cakebeslag en bak de cake in 1 uur gaar.
  • Test eventueel met een satéprikker of de cake gaar is. Komt de prikker er schoon uit (geen nat beslag meer) dan is de cake gaar!
  • Laat de cake afkoelen onder een theedoek.

Notities

Tip! Heb je teveel? Snijd de cake dan in stukjes en vries deze los van elkaar in. Zo heb je elke dag iets lekkers 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.