Pastasalade met meloen, ham en pecannoten

Pastasalade met meloen, ham en pecannoten

Wie houdt er niet van een goede pastasalade? Je kunt er zoveel kanten mee op en het is altijd lekker! Ik had zin in een fruitige, zoete pastasalade. Dus ik maakte een heerlijke variant met zoete meloen, zoutige ham en een friszure dressing. Heerlijk op een warme dag of bij de bbq!

Op warme dagen vind ik een simpele lichte maaltijd altijd fijn. En als je er niet te lang voor boven warme pannen hoeft t hangen is dat natuurlijk altijd prettig! Voor deze maaltijdsalade hoef je enkel de pasta te koken, de overige ingrediënten gebruik je in principe gewoon zoals je ze koopt. Heerlijk simpel dus.

Persoonlijk vind ik cantaloup de lekkerste meloen die er is! Ja deze vind ik ook lekkerder dan een galiameloen of een watermeloen. Volgens mij niet de meest populaire mening, maar toch die van mij 😉 Maar ben jij wel team galiameloen? Dan kun je deze salade prima maken met galia in plaats van cantaloup. Voor watermeloen zou ik niet zo snel kiezen. Daarbij is een vega salade met feta namelijk nog lekkerder!

Ik at deze pastasalade met meloen als hoofdgerecht op een avond waarbij ik snel eten op tafel moest hebben! En de volgende dag had ik nog een heerlijke lunch voor op mijn werk. Uiteraard kun je de salade ook maken als bijgerecht of als lunch.

Smakelijk!

Pastasalade met cantaloup meloen, parmaham, mozzarella en pecannoten
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pastasalade met meloen, ham en pecannoten

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram korte pasta bijv. penne, pipe rigate of rigatoni
  • 1 cantaloup meloen
  • 150 gram veldsla
  • 100 gram parmaham
  • 1 bol mozzarella
  • 1 flinke handvol pecannoten
  • 4 el goede olijfolie
  • 2 el goede balsamico azijn
  • zwarte peper

Instructies

  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking en spoel af onder koud water. Zet opzij totdat je het nodig hebt. Maak vervolgens de cantaloup schoon en snijd in kleine stukjes. Rol de plakjes parmaham op en snijd in smalle rolletjes. Snijd de mozzarella in kleine stukjes en hak de noten fijn.
  • Meng vervolgens de pasta, sla, ham, mozzarella en de meloen door elkaar in een grote kom. Meng in een apart kommetje de olie met de balsamico. Kruid de salade met wat versgemalen peper en serveer met de dressing en de nootjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.