Pasta tagliata met steak en truffel

Pasta tagliata met steak en truffel

Ik had het geluk dat ik nog heerlijke truffeltagliatelle uit Italië had liggen. Maar dit gerechtje kun je gelukkig ook prima maken met gewone tagliatelle en wat extra truffelolie- en truffeltapenade. Ik ben dus echt gek op truffel – you hate it or you love it – en ik vind het dus echt geweldig! Mijn flesje truffelolie gaat er dus ook vrij rap doorheen :p Tegenwoordig kun je truffelolie ook bij de supermarkt halen, maar ik vind die van (bijvoorbeeld) de oil & vinegar toch wel echt lekkerder. Maar kijk vooral wat jou het beste uitkomt 😉

Ken je het gerecht ‘Tagliata di manzo’? Wat eigenlijk gewoon goed medium rare gebakken steak is. Met rucola, parmezaanse kaas en wat balsamico azijn. Nou daar kunnen we prima een pastagerecht van maken, toch? Ik serveerde er daarnaast ook heerlijke geroosterde tomaatjes bij, omdat die zo heerlijk sappig en zoet zijn, en je daardoor toch weer wat meer groenten binnenkrijgt! Ook mengde ik nog wat pijnboompitjes en dus truffelolie- en tapenade door de pasta, omdat dat er gewoon superlekker bij past!

Heb je dus zin in een superlekker en simpele pasta? Waardoor je je wel even in Italië waant? Dan is dit echt een aanrader. Een goede pasta is altijd lekker!

Smakelijk 🙂

Tagliata di manzo pasta met truffel
Pin recept Delen op Facebook
5 van 5 stemmen

Pasta tagliata met steak en truffel

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Geroosterde tomaatjes

  • 4 takjes trostomaatjes
  • olijfolie
  • zout en peper

Tagliata di manzo pasta

  • 300 gram tagliatelle
  • zakje rucola
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 2 el truffelolie
  • 2 el truffeltapenade
  • klontje boter
  • 2 steaks naar keuze (ongeveer 300 – 400 gram in totaal) – op kamertemperatuur
  • parmezaanse kaas flakes
  • balsamico azijn

Instructies

Geroosterde tomaatjes

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en doe de takjes met kleine trostomaatjes in een ovenschaal of leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Besprenkel met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de tomaatjes zo'n 15 minuutjes in de oven totdat ze net beginnen te barsten.

Tagliata di manzo pasta

  • Rooster ondertussen de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Leg opzij totdat je ze nodig hebt.
  • Kook de pasta volgens de bereidingswijze op de verpakking al dente in ruim gezouten water. Bewaar het pastawater.
  • Kruid het vlees met peper en zout aan allebei de kanten en verhit een klontje boter in een pan.
  • Bak de steak aan de ene kant totdat de bruining (aan de buitenkant) tot ongeveer halverwege komt. Draai ze om en bak nog 2 tot 3 minuten.
  • Haal het vlees uit de pan, dek ze af met aluminiumfolie en laat nog 10 minuutjes rusten.
  • Meng de tagliatelle met de rucola, pijnboompitjes, een klontje boter, 2 el truffelolie en 2 el truffeltapenade en een schep van het pastawater.
  • Verdeel dit over 4 borden. Snijd het vlees in reepjes en verdeel dit ook over de borden.
  • Leg op elk bord een takje met tomaatjes en verdeel wat parmezaanse kaasflakes over de pasta en giet een heel klein scheutje balsamico azijn over de pasta.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.