Pasta pesto met gerookte zalm

Pasta pesto met gerookte zalm

Pasta pesto is altijd goed toch? Echt zo’n simpel go-to receptje als je het even niet meer weet. Met spekjes ken je ‘m vast ook al wel. Maar met gerookte zalm erdoor is dus ook echt heel erg lekker!

Eigenlijk net zo simpel als de gewone pasta pesto, maar dan next level. Want gerookte zalm geeft wel echt een extra lekkere smaak aan dit simpele pasta gerechtje. Je kunt pasta pesto ook eens met gebakken knoflook gamba’s er doorheen proberen, ook hartstikke lekker!

Om toch wat groenten binnen te krijgen bij zo’n gerechtje, serveer ik er eigenlijk altijd sla bij. Gewoon een simpele Italiaanse salade van rucola of veldsla. Met geroosterde pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes, mozzarella en wat balsamico azijn. Heel erg makkelijk, maar ook heel erg lekker!

Smakelijk!

Pasta pesto met gerookte zalm
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta pesto met gerookte zalm

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • keukenmachine of staafmixer met mengkom

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • 200 gram gerookte zalm

Groene pesto

  • 1 basilicum plantje
  • 50 gram pijnboompitjes
  • 1 grote teen knoflook
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes en zet opzij.

Groene pesto

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen. Zet de hakmolen van de keukenmachine/staafmixer klaar.
  • Hak de basilicum, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas grof in een keukenmachine met zoveel olijfolie dat je een mooie smeuïge pesto krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta pesto met gerookte zalm

  • Meng de pesto door de spaghetti, meng hier ook de gerookte zalm door. Serveer met extra parmezaanse kaas en een frisse salade.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.