Pasta met pistache pesto en mortadella

Pasta met pistache pesto en mortadella

Pistache en mortadella is een goddelijke combi! Als je dit nog nooit geprobeerd hebt, dan raad ik je aan deze combi zéker eens te proberen! Bijvoorbeeld in deze heerlijke simpele pasta 🙂 Je hebt ‘m namelijk zo op tafel staan en het is echt heel erg lekker!

Deze combinatie at ik voor het eerst in Bologna, waar mortadella van origine ook vandaan komt. En dat was zó lekker dat ik er gewoon geen genoeg meer van kan krijgen..

En zeker met zelfgemaakte pistache pesto is deze pasta écht heel erg lekker. En pistache pesto is ook zo gemaakt. Zeker als je een blender, staafmixer (met mengkom) of keukenmachine hebt. Je maalt alle ingrediënten even grof en je hebt pesto 🙂

Geniet ervan!

Pasta met courgette, pistache pesto en mortadella
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Pasta met pistache pesto en mortadella

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram korte pasta bijv. orecchiette of pipe rigate

Pistache pesto

  • 40 gram ongezouten gepelde pistache nootjes
  • 1 klein teentje knoflook
  • flinke bos verse basilicum
  • 20 gram geraspte parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • zout en peper

Courgette pasta

  • 1 ui
  • scheutje olijfolie
  • 1 courgette
  • 4 teentjes knoflook
  • 300 gram mortadella in plakjes

Garnering

  • gepelde ongezouten pistachenootjes
  • parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de pasta al dente in ruim gezouten water volgens de bereidingswijze op de verpakking

Pistache pesto maken

  • Maak de knoflook schoon en pers deze uit.
  • Maal samen met alle ingrediënten voor de pesto grof in een keukenmachine. Gebruik zoveel olie totdat je een mooie vettige pesto krijgt en breng op smaak met peper en zout. Zet de pesto even opzij.

Courgette pasta

  • Maak de ui schoon en snipper deze
  • Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de ui in aan totdat deze net glazig is.
  • Maak de courgette schoon en snijd in blokjes. Voeg deze toe aan de pan en bak even mee totdat de courgette net gaar is.
  • Maak de knoflook schoon, pers deze uit en bak ook ongeveer 1 minuutje mee.
  • Roer de pesto en de pasta door de courgette heen, houd warm op laag vuur met het deksel op de pan.
  • Snijd de mortadella in stukjes en roer dit door de pasta heen.
  • Garneer met extra pistache nootjes en parmezaanse kaas!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.