Pasta met gerookte zalm en Hollandse garnaaltjes

Pasta met gerookte zalm en Hollandse garnaaltjes

Ik ben dol op dit soort simpele gerechtjes! Sowieso ben ik gek op pasta. Je kunt er álle kanten mee op en het is nagenoeg áltijd lekker. En vaak heel snel klaar, ook wel fijn 🙂 Ik serveer pasta eigenlijk altijd met salade, omdat ik niet per se fan ben van heel veel groenten in mijn pastasaus. Met een salade erbij krijg je wel voldoende groente bij je maaltijd 🙂

Ik vind dit soort gerechtjes altijd perfect voor doordeweeks. Je hoeft er niet te veel over na te denken, niet te lang voor in de keuken te staan en je eet toch heel erg lekker 🙂 Dat wil je toch?

Om het vettere van de vis en de saus te compenseren, voeg ik lekker veel citroen(sap) toe. Zo krijg je een romige, smaakvolle maar toch frisse pastasaus, heerlijk!

Geniet ervan 🙂

Spaghetti met gerookte zalm en Hollandse garnaaltjes
Pin recept Delen op Facebook
4 van 3 stemmen

Pasta met gerookte zalm en Hollande garnaaltjes

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram spaghetti
  • klontje boter
  • 2 sjalotten
  • 6 teentjes knoflook
  • 250 ml kookroom
  • 2 citroenen
  • 30 gram parmezaanse kaas geraspt
  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 gram Hollandse garnaaltjes
  • 100 gram zeekraal
  • peper en zout naar smaak

Instructies

  • Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze al dente in ruim gezouten water.
  • Verhit het klontje boter in een grote wokpan.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Bak ze in de boter totdat ze net glazig zijn.
  • Maak de knoflook schoon en snijd in plakjes. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak zo'n 2 minuutjes mee.
  • Voeg de kookroom toe, de rasp van 2 citroenen en het sap van 1 citroen en roer goed door.
  • Voeg dan ook de geraspte parmezaanse kaas toe en laat de saus zachtjes pruttelen totdat deze iets dikker wordt.
  • Snijd de gerookte zalm in stukjes.
  • Roer de spaghetti samen met de zalm, Hollandse garnaaltjes en zeekraal door de saus heen.
  • Breng op smaak met zout, peper en extra geraspte Parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.