Pandan roomijs

Pandan roomijs

Ik had verwacht dat dit pandan roomijs lekker zou zijn, maar dat dit zo belachelijk lekker zou zijn, had ik zelf toch niet verwacht. Ik denk dat dit mijn lekkerste ijs recept so far is! Heerlijk super romig ijs, niet te zoet, met een goede pandan smaak. En het is ook helemaal niet moeilijk om te maken. Zeker niet als je een ijsmachine hebt!

Ik heb een zelfkoelende ijsmachine en ben daar echt zo enorm blij mee. Niet omdat ik wekelijks ijs maak, maar zelfs voor een paar keer per jaar vind ik het een goede investering. Het ijsmengsel is namelijk zo gemaakt. Daarna doe je het in de ijsmachine en heb je er eigenlijk geen omkijken meer naar. Ondanks dat, is het natuurlijk wel een flinke investering. Als je er wat meer tijd voor over hebt (wat het zeker waard is!) dan kun je dit ijs prima maken zonder ijsmachine.

Dit heerlijke pandan ijs maakte ik eigenlijk voor na een rijsttafel.. Maarja iedereen had toen al zoveel gegeten dat het ijs er niet meer bijpaste. Helaas voor hen, maar Yeay voor mij! Want dit betekende dat ik (samen met manlief) lekker zelf dit ijs kon opeten. En dat was echt genieten 🙂

Smakelijk!

Pin recept Delen op Facebook
No ratings yet

Pandan roomijs

Bereiding 30 minuten
Bevriezen:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 30 minuten
Porties: 1.5 liter
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • ijsmachine (optioneel)
  • Mixer

Ingrediënten

  • 5 eidooiers
  • 1 el suiker
  • 500 ml slagroom
  • 1 blikje gecondenseerde melk (sweetened) van ongeveer 300 ml
  • 100 ml melk
  • pandanpasta (zo'n 2 el)

Instructies

  • Splits de eieren, je hebt voor dit recept alleen de dooiers nodig. Klop de dooiers met de suiker tot een mooi bleek luchtig mengsel met de mixer. Dit kan zo'n 10 minuutjes duren. Het volume is dan nagenoeg verdubbeld.
  • Mix er dan de pandanpasta doorheen totdat je een mooi knalgroen mengsel hebt.
  • Verwarm de helft van de slagroom met de gecondenseerde melk en de gewone melk tot net niet aan de kook. Draai dan het vuur laag.
  • Giet dit verwarmde mengsel langzaam bij de gemixte eidooiers onder regelmatig roeren. Doe het vervolgens terug in de pan en laat het op laag vuur langzaam indikken tot een soort vla substantie. Roer goed door elkaar, zeef het en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  • Klop de andere helft van de slagroom stijf en spatel dit voorzichtig door het ijsmengsel.
  • Als je een ijsmachine gebruikt, kun je nu het mengsel in de ijsmachine doen en deze zo'n 60 minuten laten draaien, doe het daarna over in een diepvriesbak en laat verder bevriezen in de diepvries.
  • Gebruik je geen ijsmachine? Doe het mengsel dan in een diepvriesbak en roer het ijs om het half uur/uur met een garde door. Zo voorkom je ijskristallen en krijg je heerlijk romig ijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.