Pandan pepernoten

Pandan pepernoten

Pandan pepernoten: Het allerbeste idee ever! Niet mijn idee overigens.. maar dat van Houjewafel, de enige echte pandan bakery in Nederland! Ik wilde vorig jaar eigenlijk pandan pepernoten bij haar bestellen, maar ze waren uitverkocht 🙁 Dus toen ben ik zelf de keuken ingedoken! En dat was ook hartstikke leuk en lekker!

Eigenlijk wilde ik de pepernoten ook nog omhullen met witte chocolade.. Maar iets met een oorontsteking en veel pijn, waardoor ik op de bank belandde en de pepernoten eerder op waren dan dat ik tijd had om ze nog in witte choco te dippen :p Op zich niet erg natuurlijk, maar een volgende keer ben ik wel heel erg benieuwd hoe ze smaken met witte chocolade er om heen!

Dus ik denk dat ik deze pandan pepernoten volgend jaar nog maar eens maak, en ze dan wel een mooi laagje witte chocolade er omheen geef. Is best wel wat extra werk, maar het lijkt me zo lekker! Kun je natuurlijk ook zelf proberen 😉 Houd dan de werkwijze aan van het recept van deze red velvet pepernoten!

Geniet ervan 🙂

Pandan pepernoten
Pin recept Delen op Facebook
4.50 van 2 stemmen

Pandan pepernoten

Voorbereiding 45 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 1 uur
Porties: 1 portie pepernoten
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 el maizena
  • 2 el speculaaskruiden
  • 125 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • mespunt zout
  • 125 gram witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 el pandanpasta
  • 30 ml melk

Instructies

  • Doe het zelfrijzend bakmeel, de maizena, speculaaskruiden en zout in een grote mengkom. Snijd hier de boter in stukjes doorheen.
  • Voeg vervolgens de witte basterdsuiker, de vanillesuiker en pandanpasta toe en kneed alles goed door elkaar.
  • Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe. Kneed het deeg telkens goed door voordat je meer melk toevoegt. 30 ml zou precies goed moeten zijn. Maar merk je dat het deeg te nat of plakkerig wordt, voeg dan niet meer toe. Voelt het deeg juist te droog aan, voeg dan nog een klein beetje toe.
  • Kneed goed door totdat je een mooie groene deegbal hebt. Als je deeg te nat is, kun je altijd nog wat zelfrijzend bakmeel er doorheen kneden.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak kleine bolletjes van het deeg en druk ze iets plat. Leg deze op de bakplaat met voldoende ruimte ertussen.
  • De pepernoten worden nog wat groter tijdens het bakken. Zorg dus dat je kleine bolletjes maakt en echt voldoende ruimte ertussen laat. Bak ze eventueel in 2 keer af.
  • Bak de pepernoten in 15 tot 20 minuten gaar, afhankelijk van de grootte van de pepernoten. Heb je kleintjes, bak ze dan in 15 minuten gaar. Zijn ze iets groter? Bak ze dan in 20 minuten af.
  • Laat de pepernoten goed afkoelen en bewaar in een afgesloten bakje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.