Pandan marmercake

Pandan marmercake

Ik denk dat dit voorlopig wel weer een van mijn laatste pandan recepten wordt. Ik had een erg heftige pandanfase (want ja: lekker), maar ik heb nu al wel veel heerlijke pandan baksels gemaakt. Dus voor nu laat ik het denk ik even voor wat het is 🙂 Met dus als mooie afsluiter deze heerlijke pandan marmercake!

Met uiteraard pandanpasta, én witte chocolade! Net zo makkelijk als het bakken van een gewone cake, maar dan ziet het er net wat anders en leuker uit. Met natuurlijk de heerlijke smaak van pandan en witte chocolade 🙂 Je kunt ‘m prima een paar dagen bewaren, maar zoals met alle baksels: vers is de cake het allerlekkerst!

Dus zorg dat je de pandan marmercake kunt uitdelen aan vrienden of collega’s, of eet ‘m lekker zelf op! En ben je nou ook gek op pandan, dan heb ik nog een hoop andere heerlijke pandan baksels voor je! Neem gauw een kijkje bij mijn pandan recepten 🙂

Smakelijk!

Pandan marmercake met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

Pandan marmercake met witte chocolade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 1 uur
Totale bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 1 cake
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 200 gram witte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 4 eieren
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram witte chocolade
  • 1 el pandanpasta

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 graden. Snijd de boter in blokjes en mix dit met de basterdsuiker tot een mooi luchtig mengsel. Als je een luchtig mengsel hebt, kun je 1 voor 1 de eieren toevoegen. Voeg telkens pas een nieuw ei toe als de vorige volledig is opgenomen door het beslag
  • Voeg vervolgens het zelfrijzend bakmeel en het mespunt zout toe en mix dit door het beslag. Vet een cakevorm in en zet deze vast klaar.
  • Verdeel het beslag in 2 gelijke delen. Voeg aan het ene deel een eetlepel pandanpasta toe en mix dit goed door elkaar totdat je een egale kleur hebt.
  • Smelt voor het andere deel de witte chocolade op laag vuur. Voeg de gesmolten Chocolade toe aan het beslag en mix goed door.
  • Doe nu de helft van het witte beslag in de cakevorm, doe daar de helft van het groene beslag op. Gevolgd door weer een laag wit en dan weer een laag groen. Pak een satéprikker en beweeg zigzaggend door het cakebeslag zodat de lagen een klein beetje mengen. Strijk de bovenkant vervolgens glad.
  • Bak de cake in 60 minuten gaar in de voorverwarmde oven of totdat deze mooi gerezen is. Test met een satéprikker: prik deze in de cake, als deze er schoon (zonder beslag er op) uitkomt, dan is je cake gaar!
  • Laat de cake afkoelen in het cakeblik en daarna (uit het blik) in een theedoek gewikkeld. Bewaar de cake in een luchtdichte cakedoos op kamertemperatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.