Pandan cookies met witte chocolade

Pandan cookies met witte chocolade

Zijn deze pandan cookies niet prachtig?! Die intense groene kleur vind ik echt heel erg mooi. En naast dat ik ze erg mooi vind, vind ik ze ook nog eens súperlekker! Van alle koekjes die ik tot nu toe heb gemaakt, staan deze zéker in mijn top 3. Zó lekker vind ik ze.

Waarschijnlijk ken je pandan van de Indonesische pandan chiffoncake. Maar geloof mij, met pandan kun je écht veel meer. Zo maakte ik er al eens muffins, macarons, een Japanse pandan cheesecake en heerlijke pandan brownies mee. Voldoende mogelijkheden dus 🙂 En vooralsnog pakken al mijn pandan experimentjes heel goed uit! Betekent dus dat ik er lekker mee doorga.

Deze pandan koekjes zijn sowieso al een succes! Vandaar dat ik, op verzoek, op zoek ben gegaan naar een lekkere vulling. Nou heb ik verschillende vullingen geprobeerd, en ik vind een vulling van witte chocoladepasta het lekkerste resultaat geven. Je hoeft de koekjes natuurlijk niet te vullen, maar het is wel heel erg lekker! Je zou er natuurlijk ook een paar kunnen vullen om het verschil te ervaren 🙂

Het fijne aan deze koekjes, is dat je ze makkelijk kunt bewaren. Twaalf van deze grote koeken is misschien wat veel in één keer. Maar je kunt zo sowieso een weekje bewaren in een luchtdichte doos en zelfs enkele maanden in de diepvries. Lekker als je het koekje dan nog even opwarmt in de oven voordat je ‘m eet!

Geniet ervan 🙂

Pandan cookies met witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
5 van 4 stemmen

Pandan cookies met witte chocolade

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Totale bereidingstijd: 25 minuten
Porties: 12 koekjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 120 gram witte basterdsuiker
  • 160 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 2 el pandanpasta
  • 400 gram bloem
  • mespunt zout
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 300 gram witte chocolade
  • 1 pot witte chocoladepasta (optioneel)

Instructies

  • Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is.
  • Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt. Voeg nu ook de pandanpasta toe en mix nog even totdat je een mooi knalgroen mengsel hebt.
  • Mix er dan de bloem, het bakpoeder en een mespunt zout doorheen. Ga verder met een stevige houten lepel als het deeg te dik wordt. Meng het goed door elkaar. Hak de chocolade in stukjes en roer dit met de houten lepel door het deeg.
  • Leg een vel bakpapier klaar en schep met een ijsschep mooie porties deeg uit je kom. Maak mooie grote bollen van het deeg en leg deze op het bakpapier. Uit het deeg kun je ongeveer 12 grote koeken maken.
  • Leg de deegbollen voor tenminste 1 uur in de koelkast totdat de boter weer goed gestold is. Verwarm dan de oven op 220 graden.
  • Bak de pandan koekjes ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat ze mooi bruin en krokant zijn.

Optioneel: Gevulde pandan cookies

  • Wil je de koekjes vullen met witte chocoladepasta, doe de witte chocoladepasta dan over in een spuitzak. Sla anders deze en de volgende 2 stappen over.
  • Maak de koekjes, als ze nog warm zijn wat wat mooier rond door ze rond de draaien met een ronde cookiecutter of de rand van een rond kommetje.
  • Steek de spuitzak bovenin het koekje en spuit de vulling in het koekje totdat het koekje bovenop begint te scheuren. Haal dan voorzichtig de spuitzak uit het koekje en blijf de vulling er zachtjes inspuiten totdat er een klein beetje vulling uit het koekje steekt. Bij het afkoelen, zal de vulling namelijk nog wat krimpen.
  • Laat de koekjes nog ongeveer 10 minuten op de bakplaat afkoelen, doe ze daarna voorzichtig over op een afkoelrek of ovenrooster. Laat de koekjes volledig afkoelen in de koelkast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.