Paas cookie bar

Paas cookie bar

Met sommige recepten kun je eindeloos variëren. En daar heb ik er een hoop van! Een mooi voorbeeld is de cookie bar (en de cookies zelf natuurlijk ook). Deze keer maakte ik er voor de gelegenheid een Paas variant van! Met allemaal lekkere paasdingetjes die ik kon vinden.

Ik denk dat ik voor iedereen spreek als ik zeg dat die crèmekoekjes gewoon goddelijk zijn en dat het nooit bij één koekje blijft :p Daarom stopte ik mijn mega cookie vol met nog meer cookies (cookie inception?). Dus door de koek, kom je koekjes en bokkenpootjes (ook koekjes toch?) tegen, met nog wat heerlijke gevulde paaseitjes.

Ik koos voor karamel zeezout eitjes, advocaat eitjes en hazelnoot eitjes. Want die vind ik lekker, maar kies vooral voor eitjes die jij zelf lekker vindt! Zo maak je deze paas cookie bar namelijk nóg meer naar jouw smaak, kan alleen maar beter worden dan 🙂

Smakelijk!

Paas cookie bar
Pin recept Delen op Facebook
5 van 2 stemmen

Paas cookie bar

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 40 minuten
Porties: 24 stukjes
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 150 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • 50 gram kristalsuiker
  • 2 eieren
  • mespunt zout
  • 300 gram bloem
  • 1 el maizena
  • 1 tl bakpoeder
  • 0,5 tl bakingsoda
  • 1 pak paas crème koekjes
  • 1 pak paas bokkenpootjes
  • 200 gram paaseitjes naar keuze

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (hete lucht). Snijd de roomboter in kleine blokjes en mix dit met de basterdsuiker en kristalsuiker totdat het mengsel mooi luchtig is. Mix hier vervolgens de eieren 1 voor 1 doorheen totdat je een smeuïg en luchtig mengsel hebt.
  • Zeef er dan de bloem, maizena, bakingsoda, zout en bakpoeder boven en roer met een houten lepel door het deeg. Meng het goed door elkaar. Snijd de koekjes en bokkenpootjes in stukken (houd er een paar achter voor de topping), roer deze door het deeg heen. Roer ook ongeveer driekwart van de paaseitjes door het deeg. Bewaar de rest voor de topping.
  • Leg een stuk bakpapier in de brownievorm (de randen mogen over de vorm heen hangen, knip ze dan wel wat korter af zodat ze niet in de cookie bar waaien). Druk het deeg plat en verdeel het evenredig over de vorm. Bak in 18 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Druk de achtergehouden koekjes en paaseitjes bovenin de cookie bar als deze net uit de oven komt. Laat de cookie bar in de vorm afkoelen. Haal de cookie bar uit de vorm en snijd in stukjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.