Orecchiette met pesto, gamba’s en courgette

Orecchiette met pesto, gamba’s en courgette

Een superlekker gerechtje dat eigenlijk geboren is uit dingen die ik nog in huis had :p Maar dat kunnen de lekkerste gerechten zijn! Pasta heb ik sowieso altijd in overvloed en toevallig had ik ook nog een basilicumplantje staan. Dus een zelfgemaakte pesto heb je dan ook zo op tafel 🙂

Daarnaast heb ik eigenlijk ook standaard gamba’s in de vriezer liggen, want dat is altijd handig! En met al die dingen bij elkaar (en nog ergens een verdwaalde courgette) zet je dus zo deze heerlijke pasta op tafel 🙂

Orecchiette heb ik laatst pas ontdekt. Ik wist wel dat het bestond, maar ik had het eigenlijk nog nooit zelf geproefd. Maar orecchiette is dus hartstikke lekker! Een wat dikkere en stevigere pasta die door zijn vorm de saus erg goed vasthoudt. De pesto blijft dus lekker aan de orecchiette hangen. En samen met de courgette en de gamba’s wordt deze pesto orecchiette een volwaardige maaltijd 🙂 Met een beetje pit van de chiliflakes, want dat maakt het hélemaal af!

Smakelijk 🙂

Orecchiette met groene pesto, gamba's en courgette
Pin recept Delen op Facebook
4.67 van 3 stemmen

Orecchiette met pesto, gamba’s en courgette

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

Groene pesto

  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 1 basilicumplantje
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper

Orecchiette

  • 350 gram orecchiette
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 200 gram gamba's
  • chiliflakes naar smaak

Instructies

Groene pesto

  • Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan en laat afkoelen.
  • Rasp de parmezaanse kaas.
  • Maal de basilicumtakjes, pijnboompitten, knoflook en parmezaanse kaas grof in een keukenmachine met zoveel olijfolie dat je een mooie smeuïge pasta krijgt. Breng op smaak met peper en zout.

Orecchiette

  • Kook de orecchiette in ruim gezouten water al dente volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Maak de sjalotten schoon en snipper deze. Verhit een scheutje olijfolie in een grote wokpan en fruit hier de sjalotten in aan.
  • Snijd de courgette in blokjes en bak deze een paar minuutjes mee met de sjalotten totdat de courgette net beetgaar is (proef vooral!).
  • Maak dan de knoflook schoon, snipper deze en voeg toe aan de pan. Bak nog een minuutje mee.
  • Voeg de gamba's toe en bak deze mee totdat ze roze zijn.
  • Breng op smaak met chiliflakes (een snuf).
  • Voeg de orecchiette en de pesto toe. Roer alles goed door en bestrooi met nog wat extra geraspte parmezaanse kaas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.