Oliebollen uit de airfryer met cranberry’s en witte chocolade

Oliebollen uit de airfryer met cranberry’s en witte chocolade

De airfryer wordt steeds populairder en ook ik ben er aan begonnen! Vooral omdat het een wat schonere manier is van bakken dan de frituurpan.. Elke keer die frietpan schoonmaken is namelijk écht een ellendig klusje!

Dus toen Bourgini vroeg of ik iets leuks uit hun webshop wilde uitzoeken, wist ik wel wat het ging worden. Ik had namelijk nog geen airfryer, maar was daar wel ontzettend benieuwd naar!

En ondanks dat ik er eigenlijk heel graag zelfgemaakte bitterballen in wilde maken, kwam het op het moment beter uit om er oliebollen in te maken 🙂 Want ook oliebollen uit de airfryer worden steeds populairder! Maar natuurlijk maakte ik geen gewone oliebollen, want die kun je op elke website wel vinden.. Ik maakte oliebollen met gedroogde cranberry’s en witte chocolade!

En dat zijn echt superlekkere oliebollen! 🙂 Ondanks dat de structuur net wat anders is, want ja een airfryer is geen frituurpan.. Zijn ze superluchtig en heel erg smaakvol en smeuïg. De buitenkant is iets steviger en krokanter dan van een gewone oliebol, maar dat vind ik eigenlijk wel lekker 🙂 En binnenin vind je dus sappige stukjes cranberry en zachte stukjes witte chocolade. En met nog wat extra poedersuiker er overheen, heb je heerlijke zelfgemaakte (iets minder ongezonde) oliebollen voor deze jaarwisseling!

Oliebollen uit de airfryer met gedroogde cranberry's en witte chocolade
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Oliebollen uit de airfryer met cranberry’s en witte chocolade

Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 40 minuten
Rusttijd:1 uur
Totale bereidingstijd: 2 uur
Porties: 20 oliebollen
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • airfryer
  • olie spray (zonnebloem- of olijfolie)
  • IJsschep

Ingrediënten

  • 400 ml lauwwarme melk
  • 2 el suiker
  • 10 gram gedroogde gist
  • 500 gram bloem
  • snuf zout
  • 1 ei
  • 200 gram witte chocolade
  • 200 gram gedroogde cranberry's
  • poedersuiker
  • bloem

Instructies

  • Doe de melk even in de magnetron (of verwarm in een steelpannetje) totdat deze lauwwarm is, niet kokendheet! Meng de melk met de suiker en gedroogde gist en laat zo'n 10 minuutje staan totdat de gist begint te schuimen.
  • Meng ondertussen de bloem alvast met het zout in een mengkom (van de standmixer). Kluts ook het eitje alvast. Hak de witte chocolade in kleine stukjes en wel de cranberry's in warm water. Giet de cranberry's af voordat je ze gebruikt.
  • Giet voorzichtig het geklutst ei en daarna het melkmengsel bij de bloem terwijl je met een deeghaak mixt. Dit is het handigst in een standmixer, heb je dat niet, dan kun je natuurlijk ook gewoon een handmixer gebruiken. Voeg vervolgens ook de witte chocolade en cranberry's toe. Mix totdat je een samenhangend deeg hebt, niet langer.
  • Dek de kom af met een vochtige theedoek en zet op een warme plek neer om het deeg te laten rijzen.

Oliebollen bakken

  • Het deeg is na een uurtje rijzen als het goed is in volume verdubbeld. Schep het eenmaal door met een spatel. Meng wat poedersuiker en bloem in een diep bord (2x zoveel poedersuiker als bloem) en maak een ijsschep vochtig.
  • Schep met de ijsschep een bol beslag en doe dit over in het poedersuiker-bloem mengsel. Rol de oliebol daar doorheen totdat deze aan alle kanten bedekt is. Spray wat olie in het mandje van de airfryer (doe eventueel wat bakpapier op de bodem) en leg hier de deegbollen in. Spray deze ook even in met de olie. Bak ze op 200 graden in 10 minuutjes gaar. Houd ze warm onder een droge theedoek totdat je ze allemaal hebt gebakken. Bestrooi met wat poedersuiker en smakelijk eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.