Wok van noodles met speklapjes

Wok van noodles met speklapjes

Wokken is altijd zo lekker makkelijk! En ik had weer heerlijke sugarsnaps uit de tuin waar ik iets mee wilde maken. Persoonlijk vind ik sugarsnaps het lekkerst als ze even kort zijn gewokt en dus nog lekker knapperig en sappig zijn. Een wokgerecht is hiervoor dus de beste keuze!

Het werd dus een heerlijk simpel wok gerecht. Deze keer met speklapjes en dunne noedels. En wist je dat YumYum dus ook gewone woknoedels verkoopt (zonder het instant)? En ik vind die dus érg lekker 🙂 Ik dit wok gerecht gebruikte ik dus de noedels van YumYum (gewoon omdat ik die zelf lekker vind), maar kies vooral welke je zelf wil hoor 🙂

Verder geen moeilijk gerecht, maar wel weer lekker vol smaak 🙂 Een goed sausje doet wonderen toch? En zo’n woksaus hoef je helemaal niet kant-en-klaar in de supermarkt te kopen. Dat bewijst dit heerlijke simpele recept wel weer. Geniet dus van deze heerlijke simpele noodles met speklapjes!

Smakelijk!

Noedels met speklapjes, sugarsnaps en pinda's
Pin recept Delen op Facebook
5 van 3 stemmen

Wok van noodles met speklapjes

Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 400 speklapjes
  • peper en zout
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 200 gram sugarsnaps
  • 6 el lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 2 el gembersiroop
  • 1 el mirin
  • 1 el citroensap
  • 250 gram Yum Yum woknoedels
  • 2 el maizena
  • gezouten pinda's
  • 4 lente uitjes

Instructies

  • Snijd de speklapjes in reepjes en kruid rondom met peper en zout. Bak ze in een grote wokpan totdat ze aan alle kanten mooi lichtbruin zijn. Maak ondertussen de ui en de knoflook schoon en snipper deze. Voeg toe aan het spek en wok ook ongeveer 2 minuutjes mee. Maak de sugarsnaps schoon en wok deze ook zo'n 2 tot 3 minuutjes mee. Zet het vuur laag.
  • Voeg de lichte sojasaus, sesamolie, bruine suiker, gembersiroop, mirin en het citroensap toe en roer goed door. Roer in een apart kommetje de maizena los met een beetje water. Voeg dit toe aan de pan en roer goed door. Leg ondertussen de noedels 1,5 minuut in kokend water totdat je ze met een vork uit elkaar kunt trekken. Roer de noedels door het mengsel in de pan.
  • Snijd de lente ui in ringetjes. Verdeel de noedels over 4 kommen en bestrooi met de lente ui en wat gezouten pinda's.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.