No-bake strawberry cheesecake

No-bake strawberry cheesecake

De meest klassieke smaak onder de cheesecakes: de strawberry cheesecake! Eigenlijk een Zomers gerecht, maar ik had even behoefte aan wat Zomerse warmte in huis 🙂 Dus besloot ik voor deze heerlijke strawberry cheesecake te gaan! Afgetopt met verse aardbeien, ookal zijn deze nu even niet in het seizoen.

Ik breng de cheesecake subtiel op smaak met gevriesdroogd aardbeienpoeder. Zowel de cheesecake zelf als de bodem, zodat je in de hele cheesecake de aardbeiensmaak ervaart, afgemaakt met wat verse aardbeien bovenop 🙂

Natuurlijk zijn er verschillende manieren om de aardbeiensmaak in de cheesecake te krijgen. Bijvoorbeeld met verse aardbeien of aardbeienjam. Maar ik vind het (voor de smaak) fijn om geen gelatine te gebruiken. En door de combinatie van aardbeienpoeder, witte chocolade en mochou, wordt de cheesecake stijf genoeg, zelfs zonder gelatine! En de witte chocolade smaakt er ook nog eens gewoon hartstikke lekker bij 🙂

Smakelijk!

No-bake strawberry cheesecake
Pin recept Delen op Facebook
5 van 1 stem

No-bake strawberry cheesecake

Voorbereiding 45 minuten
Opstijven:4 uur
Totale bereidingstijd: 4 uur 45 minuten
Porties: 1 taart
Auteur: Eviekookt

Extra benodigdheden

  • 1 ronde springvorm

Ingrediënten

Bodem

Strawberry cheesecake

Topping

  • verse aardbeien
  • poedersuiker

Instructies

Bodem

  • Vet de springvorm in en bekleed deze met bakpapier. Zet opzij.
  • Smelt de boter in een pannetje en maal ondertussen de maria koekjes fijn in een keukenmachine.
  • Meng de koekkruimels en het gevriesdroogde aardbeienpoeder god door de gesmolten boter heen.
  • Doe het mengsel voor de bodem over in de springvorm en druk goed aan totdat je een mooie bodem hebt die overal ongeveer even dik is. Zet in de koelkast om op te laten stijven.

Strawberry cheesecake

  • Klop de monchou op totdat hier geen klontjes meer in zitten (niet te lang). Mix er dan de poedersuiker en het gevriesdroogd aardbeienpoeder (gezeef indien nodig) doorheen.
  • Smelt de witte chocolade in een pannetje op laag vuur. Laat wat afkoelen tot kamertemperatuur
  • Mix de gesmolten chocolade door de monchou tot een mooi egaal mengsel.
  • Mix de slagroom nét stijf en spatel dit beetje voor beetje door het monchoumengsel totdat je geen klontjes meer ziet en het een mooie egale massa is.
  • Doe het mengsel in de springvorm, bovenop de bodem, en strijk mooi glad.
  • Dek de cheesecake af met aluminiumfolie en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.
  • Garneer met de verse aardbeien en bestrooi met wat poedersuiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.