Nasi goreng met gamba’s en sugarsnaps

Nasi goreng met gamba’s en sugarsnaps

Ik heb een moestuin en zit nu weer even in het sugarsnaps- en peultjes seizoen. Hartstikke lekker natuurlijk, maar je moet elke keer wel maar weer bedenken wat je er eens mee gaat koken :p Deze keer heb ik een heerlijke nasi goreng met dus: sugarsnaps! En om het zoete van de sugarsnaps wat extra kracht bij te zetten ook nog wortels en gamba’s, die het zoete nog wat versterken.

Geen traditionele authentieke nasi goreng dus, maar wel weer een lekkere variant! Ben je op zoek naar een meer traditionele nasi goreng, dan kun je dit recept voor nasi goreng eens proberen. En maakt het je niet zoveel uit of de nasi authentiek is of niet, dan kun je lekker met deze variant aan de slag gaan!

Serveer er nog wat kroepoek bij en bestrooi eventueel met wat gebakken uitjes. En je avondeten is af! Je hebt deze nasi namelijk echt zó op tafel staan. Perfect voor een doordeweekse avond dus 🙂

Smakelijk!

Nasi goreng met gamba's, sugarsnaps en een gebakken eitje
Pin recept Delen op Facebook
Nog geen reviews

Nasi goreng met gamba’s en sugarsnaps

Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 15 minuten
Totale bereidingstijd: 30 minuten
Porties: 4 personen
Auteur: Eviekookt

Ingrediënten

  • 300 gram witte (of basmati) rijst
  • zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 tl trassie
  • 1 tl palmsuiker
  • 1 wortel
  • 250 gram sugarsnaps
  • 4 lente uitjes
  • 400 gram gepelde rauwe gamba's (ontdaan van darmkanaal)
  • 3 el ketjap manis
  • 3 el ketjap asin
  • 4 eieren

Instructies

  • Kook de rijst gaar volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet af en laat eventueel afkoelen.
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wokpan. Maak de ui schoon en snipper deze. Bak een paar minuutje in de olie totdat de ui glazig is. Maak dan de knoflook en de rode peper schoon en snipper beiden. Voeg ook toe en bak ook een minuut of 2 mee.
  • Voeg vervolgens de trassie en palmsuiker toe en bak ook een minuut mee.
  • Maak de wortel schoon en snijd in kleine stukjes. Maak de sugarnsnaps schoon door de uiteinden er vanaf te snijden. Voeg beiden toe aan de pan en wok totdat beiden beetgaar zijn.
  • Maak de lente uitjes schoon en snijd in ringetjes. Bak deze ook nog een minuut of 2 mee, samen met de gamba's (totdat deze roze zijn). Voeg de ketjap asin en manis toe, samen met de rijst en roer goed door.
  • Bak 4 spiegeleitjes en serveer deze bij de nasi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.